NoviceUre

Laco predstavlja pilotski uri z vintage pridihom

Stilski pilotski uri za ljubitelje manjših premerov

Laco v lanskoletno linijo pilotskih ur s premerom ohišij 39 milimetrov, z letnico 2022 dodaja dve novi pilotski uri v trendovskem vojaškem slogu.

Modela Augsburg Oliv 39 in Aachen Oliv 39 sta poimenovana po nemških mestih, ponujata poseben vintage videz, ki spominja na nekdanje zapestne ure vojaških pilotov. Vsaka od njiju je številčno omejena na 250 kosov.

Možno je izbirati med dvema izdajama mat olivno-zelene številčnice in sicer ena prikazuje ure z arabskimi številkami od 1 do 12, druga pa ima na zunanjem robu indikatorje minute, medtem ko se ure nahajajo v osrednjem delu številčnice. Poznavalci najverjetneje veste, da gre žargonsko za tip A in tip B številčnice, kakršne so uporabljali piloti oziroma njihovi navigatorji. Več o tej tematiki si lahko preberete v testu vojaške zapestne ure tukaj.

Ne manjka luminiscenca, s katero so prevlečeni kazalci ter indikatorji ur. Gre za Radium Super-LumiNovo, ki v temi izpušča intenzivno zeleno svetlobo. Ohišje premera 39-mm je narejeno iz nerjavečega jekla ter dodatno prevlečeno s PVD obdelavo bronaste barve, ki poudarja želeno karizmo “vintage videza”.

Pilotska modela “Augsburg Oliv 39” in “Aachen Oliv 39” poganja Lacojev kaliber 21, ki temelji na preizkušeni Miyoti 8215, katera ima funkcijo zaustavitvenih sekund za natančno nastavitev časa. Nemška znamka ponuja tudi nadgradnjo mehanizma s kalibrom 31, ki ima z več kot 60 urami večjo rezervo energije navitja in se ponaša z modrimi vijaki, katere je moč ozreti skozi safirno steklo hrbtne strani ohišja. Cena obeh izvedb je nastavljena na 440 evrov.

Rocco
foto: Laco

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button