NoviceUre

Kronografski trio ameriških avtomobilskih ikon

Breitling je ustvaril trio časomerov, ki navdih črpajo iz legendarnih ameriških avtov.

Breitling Top Time Classic Cars Squad je trio kronografov, ki so ga navdihnili trije enako ikonični avtomobili: Chevrolet Corvette, Ford Mustang in Shelby Cobra.

Za ljubitelje avtomobilov že skoraj klišejski primerki na štirih kolesih, a če slučajno ste eden izmed tistih, ki ne loči linijskega šestvaljnika od velikega osemvaljnega bloka, boste prav tako občudovali Breitlingov urarski trio linije Top Time Classic Cars Squad.

Kolekcija Top Time je glede na Breitlingovo preostalo ponudbo, vedno bila bolj enostavna in preprosta s postavljaškimi številčnicami ter drznim dizajnom. Najnovejše kreacije zelo ustrezajo tej veni: okroglo ohišje s kvadratnimi registri, kazalci z retro inspiracijo ter podrobnosti na številčnicah. K temu še dodamo logotipe avtomobilskih znamk ter gumbe kronografa v obliki batov in pred sabo imamo všečen časomer za hrepeneče avtomobilske nostalgike.

Uri, ki povzemata Corvetto in Mustanga, imata premer 42 mm, medtem ko je Shelby nekoliko manjši s premerom 40 mm in ima dva registra namesto treh, kakor večji izvedbi. Enaka razlika je tudi v ohišju, saj se v Corvetti in Mustangu nahaja Breitlingov kaliber 25 z 42-urno zalogo energije, medtem ko je v Cobri kaliber 41 prav tako z 42-urno rezervno energije.

Vsaki uri pripada usnjen pašček z dirkaško luknjasto teksturo. Cena posameznega primerka znaša 5.350 evrov, na ogled in preizkus pa se lahko zglasite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button