NoviceUre

Kolekcija Tissot PRX z dodatnimi konfiguracijami

Enostavno zamenljivi gumijasti paščki ter kronografska 'modra panda'.

Švicarski proizvajalec zapestnih ur kuje železo dokler je še vroče, saj lanskoletna vročica okoli modela PRX še zdaleč ne pojenja. Za dodatne temperature pa bosta zdaj poskrbela nova številčnica kronografa ter možnost enostavne zamenjave zapestnice z gumijastim paščkom.

Kronograf v stilu ur iz 70. let prejšnjega stoletja se predstavlja z ohišjem premera 42 mm, narejenim iz nerjavečega jekla z brušenim in satenasto poliranim zaključkom, pritrjenim na integrirano jekleno zapestnico. Oblikovno se ura nanaša na obstoječi model PRX, z dodatkom dveh gumbov na desni strani za krmiljenje kronografa. Postavitev števcev kronografa je na mestih ur 3, 6 in 9, kjer se nahaja prikaz sekund, 30-minutni ter 12-urni števec. Datumsko okno je našlo mesto med 4 in 5 uro.

Kjer se izdaja kronografa PRX razlikuje od lanskoletnih modelov je barvna kombinacija številčnice. Tradicionalni pandi z navpično brušeno srebrno številčnico in črnimi številčnicami kronografa in modro številčnico s srebrnimi dodatnimi številčnicami, se pridružuje srebrna navpično brušena številčnica s tremi modrimi podštevilčnicami. Slednja kombinacija še malenkost bolj začini podobo in jo postavi v bok dotičnemu ikoničnemu modelu.

V ohišju vseh različic se nahaja avtomatski kronografski mehanizem Valjoux, kaliber A05 H31, ki ponuja do 60-ur rezerve navitja. Njegovo delovanje, vključno s skeletnim rotorjem, je vidno skozi hrbtno stran razstavnega ohišja. Zelo všečen zapestni kos bo svoje mesto v butikih Slowatch načel v prihodnjih mesecih, priporočena cena pa je nastavljena na 1.995 evrov.

Naslednja novost za leto 2023 pa je integracija zamenljivega gumijastega paščka na ohišje modela Tissot PRX Powermatic 80 Green. Gre za poznano uro, katere ohišje v premer meri 40 milimetrov, debelina znaša 10,9 milimetra, medtem ko je vodotestnost odmerjena na 100 metrov, kljub safirnemu steklu na hrbtni strani ohišja.

Čeprav je Tissot nedavno predstavil možnost usnjenega paščka, so privrženci tega zapestnega modela neizmerno želeli gumijasti pašček za vroče poletne dni. Glede na to, da so nekateri izdelovalci dodatne opreme že začeli s proizvajanjem paščkov, je bil zadnji čas, da švicarski proizvajalec vzame svoj kos pogače. Najprej bo na voljo črn gumijast pašček v kombinaciji s črno ali modro številčnico. V duhu preproste zamenjave paščka brez potrebe po orodju sklepamo, da se bo nabor barv številčnic ter paščkov sčasoma okrepil.

Proizvajalec izpostavlja, da so paščki prav tako kompatibilni s kvarčnim modelom PRX s premerom številčnice 40 mm. In medtem ko samostojna prodajna cena paščka ni strikno navedena, je cena ročne ure Tissot PRX Powermatic 80 z modro ali črno številčnico nastavljena na 725 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button