NoviceUre

Kolekcija Omega Seamaster 75th Anniversary “Summer Blue”

Oktet Seamastrov v čast tri četrt stoletnemu jubileju ikonične potapljaške ure.

Kdor čaka, dočaka. Po več mesecih ugibanj, natančneje vse od salona Watches&Wonders, smo ljubitelji urarstva nestrpno pričakovali letošnje novosti blagovne znamke Omega. Legendarna linija Seamaster namreč obeležuje 75 let, zato so pričakovanja bila še toliko višja. Mar je Omegi uspelo le-ta zadovoljiti?

Ekskluzivni dogodek za povabljene goste se je odvijal na grškem otoku Mikonos, kjer so vodilni možje Omege razkrili svež portfelj zapestnih kreacij, poimenovanih ”Summer Blue”. Svojevrstna zanimivost je ta, da se odtenek navezuje na vodotesnost posameznega modela in tako sega od nebeško modre do globoko modre, skorajda že črne barve.

Tehnične specifikacije so ostale nespremenjene, poudarek je na barvnih kombinacijah ter sveži hrbtni gravuri, ki združuje grškega boga Pozejdona in njegov trizob ter dva značilna morska konjička za Omego – enega z zgodovinskim dizajnom iz leta 1956, drugega pa z aktualnim videzom. Pri vseh ročnih urah, izdanih ob 75. obletnici linije Seamaster, je torej zadnji del ohišja iz safirja nadomeščen s tem jeklenim pokrovom z gravuro.

Predstavilo se je 8 modelov linije Seamaster, in sicer Aqua Terra 150M v konfiguraciji ohišja s premerom 38 mm ter večji model Aqua Terra z 41 mm ohišjem, ki ima na številčnici imitacijo pohodnih deščic luksuznih jaht. Znotraj kategorije Aqua Terra se v ”poletni modrini” predstavlja še večji in kompleksnejši Worldtimer. Sledi kolekcija 300, ki je znana tudi kot Bondova ura. Sveže številčnice so doletele modela Seamaster 300 in Seamaster Diver 300M.

Smo že na globini 600 metrov, kjer domuje že temnejša številčnica zapestne ure Planet Ocean 600M, ki se tokrat predstavlja v konfiguraciji ohišja s premerom 39,5 mm. Povratnik v portfelj Seamaster je model Ploprof, ki se lahko potopi do 1200 m globoko. Zanimivost ure je ta, da je ohišje narejeno iz enega samega kosa kovine.

Najgloblja točka oziroma najtemnejša barva številčnice pa je rezervirana za model Ultra-Deep 6000M. V čast potopu v Marianski jarek v Tihem oceanu, ki naj bi bil najgloblji podvodni jarek na Zemlji, so snovalci na številčnico dodali dve podrobnosti. Vzorec le-te je natančen prikaz najgloblje točke jarka Challenger Deep, ki jo je preslikala ekipa Five Deeps s skoraj milijonom sonarskih točk. Piko na i pa doda skica, ki se razkrije ob prisotnosti UV svetlobe.

Kaj pa cene in dobavljivost? Vsi predstavljeni modeli (razen Ploprof, ki bo na voljo proti koncu leta) so že na voljo za nakup, medtem ko lahko več informacij o posamezni uri dobite v butiku Omega na Prešernovem trgu v Ljubljani. Priporočene prodajne cene za predstavljene modele so: Aqua Terra 38 mm 6.000 evrov z gumijastim paščkom oziroma 6.600 evrov s kovinsko zapestnico, Aqua Terra 41 mm 6.200 evrov ali 6.800 evrov ter Aqua Terra Worldtiemr 9.400 evrov v kombinaciji s paščkom in 9.6000 evrov z zapestnico. 300M se ceni na 7.000 evrov, Diver 300M na 5.600 evrov oziroma 5.900 evrov v primeru izbire zapestnice, Planet Ocean 600M naj bi stal 7.000 evrov, Ploprof 13.500 evrov ter Ultra-Deep 12.300 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button