NoviceUre

Junghans Meister Worldtimer

Pred zaključkom poslovnega leta je Junghans predstavil model Meister Worldtimer, nekoliko bolj zapleten, a nič manj eleganten časomer iz Meistrove družine, ki vam približa čas svetovnih prestolnic.

Junghansov pristop k zasnovi ure je zelo minimalističen, saj na številčnici ne boste našli vrtečega se globusa ali zemljevida sveta. Zasnova številčnice je dokaj enostavna. Na zunanji strani obroča so natisnjena imena svetovnih mest, ki predstavljajo časovni pas. Znotraj obroča je vrtljiv disk, ki odšteva ure. Branje ure na tem disku vam pove čas v dotičnem mestu. Disk z urami je barvno kodiran, da olajša odčitavanje dopoldanskega (AM) oziroma popoldanskega (PM) časa v vsakem delu sveta. Domači, torej vaš čas, je prikazan na tradicionalen način, z dolgimi zašiljenimi kazalci ur, minut in sekund.

Na voljo so štiri različice Meister Worldtimerja. Dve iz nerjavečega jekla ter dve prevlečeni z zlatom po PVD metodi. Na urah z zlatim tonom lahko izberete številčnico v srebrni ali antracit barvi, medtem ko ohišje iz nerjavečega jekla doda izbiro modre ter srebrne številčnice. Ročna ura je dobavljiva v številnih kombinacijah usnjenih paščkov ter jeklene zapestnice.

Meister Worldtimer v premer meri 40,4 mm in je debel le 10,4 mm. ”Teče” na avtomatskem mehanizmu Junghans J820.5, s skupno 42 urami rezerve energije. Cene modela Meister Worldtimer na spletni strani proizvajalca začnejo pri 1.690 evrih za različico z usnjenim paščkom. Dodatnih 100 evrov vas bo stala jeklena zapestnica oziroma pozlačena varianta Worldtimerja.

Rocco
foto: Junghans

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button