NoviceUre

Junghans Max Bill Edition Set 60

Tridelni komplet kot poklon dediščini Bauhausa.

Manufaktura Junghans v letošnjem letu praznuje 160 let delovanja. Častitljivi obletnici se pridružuje še 60. letnica znankinega ikoničnega oblikovanja, katerega idejni vodja je bil Max Bill.

Leta 1994 preminuli Bill, je bil ploden ustvarjalec in je širom sveta znan po svojem delu na različnih področjih, od industrijskega oblikovanja do arhitekture, pisave itd. V začetku leta je Junghans napovedal posebno omejeno serijo treh ur Max Bill v čast 60. obletnice Billove minimalistične, a lepe oblikovalske zapuščine.

Max Bill Edition Set 60, ki se prodaja izključno v kompletu in samo prek maloprodajnih lokacij Junghansa, vključuje tri podobne časomere, ki so med samo nekoliko različni. V kompletu se nahaja klasičen avtomatik s tremi kazalci, regulator in visokotehnološki kvarčni model z majhnim števcem ob 6. uri za prikaz sekund. Vse tri ure temeljijo na kovinskem ohišju premera 38 mm s temno sivo antracitno prevleko PVD.

Jubilejna izdaja pride v veliki spominski škatli, v kateri so shranjene različice v manjših individualnih pakiranjih. Slednje se barvno ujemajo z zapestnimi urami v kombinaciji barv – svetlo siva, oranžna ter antracit. Celoten komplet se prodaja za 4.060 evrov, Junghans pa bo izdelal le 1060 kompletov.

Rocco
foto: Junghans

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button