NoviceUre

Junghans FIS Edition: Obeležitev svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju

Junghans pokrovitelj ter uradni merilec časa svetovnega prvenstva v Obersdorfu

Med 23. februarjem in 3. marcem bo potekalo Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Obersdorfu. V ta namen je Junghans kot uradni časomerilec dogodka izdal omejeno serijo 500 primerkov ročne ure 1972 Automatic FIS Edition.

Ura je ustvarjena z mislijo na zahtevne vremenske razmere kot tudi brezkompromisno nošnjo. Robustno ohišje meri 46,9-milimetra v premeri ter 14,5-milimetra v višino in je narejeno iz nerjavečega jekla. Ima 3-točkovne blažilnike in 300 m vodoodpornosti, tako da avtomatsko navitje J830 z 48-urno zalogo energije v notranjosti ohišja lahko ustavi le plaz.

Snežno bela številčnica ima na luneti modre indikatorje in rdeče notranji strani za prikaz drugega časovnega pasu, ki ga je mogoče upravljati prek krone ob 2. uri. S spodnjo krono ob 4. uri pa nastavljamo čas. Na vsaki izmed kron je posebna dekoracija in sicer na tisti ob 2. uri se nahaja snežinka, na kroni ob 4. uri pa Junghansov logotip z zvezdo. Obe kroni sta zaščiteni s podaljšanim kovinskim delom iz ohišja, kateri nudi dodatno varnost pred udarci.

Junghans 1972 Automatic FIS Edition je na voljo na dveh različnih usnjenih paščkih ali kovinski zapestnici. Na izbiro je pas iz perforiranega belega usnja, ki je na eni strani modre ter na drugi rdeče barve. Druga različica pa je pas modre barve s sivo spodnjo stranjo.

Omejena izdaja kulske ure, ki obeležuje svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, se ceni na vsaj 1.590 evrov.

Rocco
foto: Junghans

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button