NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Enamel “Tiger”

Mojstrska umetnina za obeležitev kitajskega novega leta v znamenju tigra.

Leta 1931 ustvarjeni Reverso je s svojim značilnim vrtljivim ohišjem v urarstvo vnesel iznajdljivo funkcionalno rešitev problema zaščite številčnice in stekla ure pri nošenju na polo igrišču.

Hitro je postalo tudi jasno, da je praznina na hrbtni strani kovinskega ohišja idealno ”platno” za umetniško izražanje, ki se naravno prilega dekoraciji z graviranjem, emajlom in drugimi umetniškimi veščinami.

V letu 2022, devet desetletij po rojstvu Reversa, Jaeger-LeCoultre predstavlja najnovejšo epizodo v tej zgodbi: Reverso Tribute Enamel “Tiger” – izjemen prikaz spretnosti in ustvarjalnosti mojstrov te švicarske manufakture. Nova ura, ustvarjena sovpadajoče s kitajskim novim letom in odprtjem novega vodilnega butika Jaeger-LeCoultre v Šanghaju, se poklanja letu tigra.

Če ohišje ure zavrtite na hrbtno stran, se razkrije veličasten tiger. Vgraviran je v ohišje iz rožnatega zlata in zdi se, da skače iz ozadja črnega neprozornega emajla Grand Feu, medtem ko polirane površine tigrove dlake in kontrastne teksture njegovih črt, brušene z rodijem, ki ujamejo in lomijo svetlobo, ustvarijo iluzijo gibanja ter moči.

Za povečan občutek volumna in globine graviranja, je obrtni graver uporabil tehniko, imenovano modelirano graviranje, z uporabo različno velikih dlet, s katerimi oblikovanje kovine poteka korak za korakom – natančna in zahtevna naloga, ki zahteva popolno osredotočenost in izjemno spretnost.

Številčnica modela Reverso Tribute Enamel ima enak neprozoren črni emajl Grand Feu kot zadnja stran ohišja. Elegantna preprostost številčnice Reverso Tribute s fasetiranimi aplikacijami urnih oznak, chemin de fer indikatorjev minut in kazalcema Dauphine, daje popolno vrednost prefinjeni lepoti modela na žareče črnem ozadju.

Jaeger-LeCoultre je še eden redkih proizvajalcev ur, ki se ponaša z lastnim ateljejem za emajliranje, kateri ohranja in razvija to starodavno obrt.

Časomer ustvarjen za praznovanje leta kitajskega zodiaka in bo izdelan le po naročilu, Reverso Tribute Enamel “Tiger” ponuja možnost personalizacije z različnimi barvami emajla. Idealno platno za umetniško izražanje, zadnja stran vsakega Reversa ponuja neomejen potencial za stranke, da izkoristijo talente rokodelcev v ateljeju Métiers Rares® – od emajliranja in graviranja do miniaturnega slikanja in postavljanja draguljev – do izdelave unikatne svojevrstne stvaritve.

Ta novi emajl Reverso Tribute je dokaz La Grande Maison vizije kulture in ustvarjalnosti, kjer umetniške spretnosti živijo v popolni harmoniji s tehničnim znanjem mojstrov urarstva.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button