NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Enamel ‘Dragon’

Veličasten poklon obrti emajliranja in graviranja.

Vrtljivo ohišje Reversa je bilo zasnovano kot domiselna rešitev za zaščito številčnice in stekla ure, ko jo nosite med igro pola. Dandanes je zasnova presegla svoj prvotni športni namen, je pa hitro postalo jasno, da je prazna kovina zadnjega dela ohišja idealno platno za umetniško izražanje, ki ponuja neomejene možnosti za izdelavo časomerov redke lepote.

Leta 2023 Jaeger-LeCoultre tej zgodbi o izdelavi in umetniškem delu dodaja novo poglavje: Reverso Tribute Enamel ‘Dragon’. Novi časomer je nastal v počastitev kitajskega novega leta 2024 in je poklon letu zmaja ter talentom mojstrov emajliranja in graviranja v ateljeju Métiers Rares™ manufakture Jaeger-LeCoultre.

Obračanje ohišja ure na hrbtno stran razkrije veličastnega zmaja, obdanega z zlatimi oblaki. Zmaja, ki je graviran v kovino ohišja iz rožnatega zlata, se zdi, da skoči iz ozadja sijajnega črnega emajla Grand Feu. Polirane površine zmajevega telesa, drobne podrobnosti njegovih lusk – poudarjene s črnim rodijem – in kontrastna peskana tekstura oblakov lovijo in lomijo svetlobo ter povečujejo iluzijo gibanja in moči.

Da bi povečal občutek volumna in globine, je mojster graver uporabil tehniko, imenovano modelirano graviranje, zahtevno veščino, ki zahteva popolno osredotočenost in izjemno spretnost. Mojster graver je z desetimi različno velikimi dleti korak za korakom oblikoval kovino. Ustvarjanju te mojstrovine je posvetil kar 80 ur.

Številčnica modela Reverso Tribute Enamel ima enak nepregleden črn emajl Grand Feu kot zadnja stran ohišja. Elegantna preprostost številčnice Reverso Tribute s fasetiranimi apliciranimi urnimi oznakami, minutnim trakom chemin de fer in ročicama Dauphine v celoti poudarja lepoto žareče črne podlage.

To, da sta obe površini popolnoma usklajeni po barvi in čistosti, je dokaz spretnosti, ki jo je mogoče pridobiti le z dolgoletnimi izkušnjami. Jaeger-LeCoultre ostaja ena redkih urarskih manufaktur, ki ima lasten atelje za emajliranje, ki varuje in razvija to starodavno obrt.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button