NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Fagliano

Ikoničen status kot ga uživata Omega Speedmaster ali Rolex Submariner je težko doseči, vendar Jaeger-LeCoultre Reverso je pravzaprav svojevrstna klasika.

Čeprav je na tržišču kar nekaj ur z rotirajočim ohišjem, Reverso ostaja zvest svoji izvirni zasnovi, katera kljub mnogim variacijam vse od leta 1931, stavi na neizmerno eleganco.

Ob zaključku leta 2020 se je obudilo sodelovanje med Jaeger-LeCoultre in argentinskim izdelovalcem čevljev Casa Fagliano (dolgoletni partner JLC). Prestižna zapestna ura Tribute Duoface Fagliano Limited Edition pa je model Reverso oplemenitila v še eno butično kreacijo.

Casa Fagliano in Jaeger-LeCoultre sta leta 2017 sicer že sodelovala pri projektu Duoface s kombinacijo sive in srebrne številčnice. Tokrat pa sta se podjetji odločili za bolj barvit dizajn z briljantno rubinasto rdečim lakom na eni strani in srebrna številčnica z vzorcem ”Clous de Paris” na drugi strani.

V rdeče-zlatem ohišju, dimenzij 47 mm x 28,3 mm x 10,3 mm, se nahaja mehanizem z ročnim navitjem kalibra Jaeger-LeCoultre 854A / 2. Pas je narejen iz barvnega mehkega kordovanskega usnja (kozje usnje). Skupno število izdelanih primerkov je omejeno na 190, cena za butičen kos nakita pa znaša 23.900 evrov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button