UreZanimivosti

Jaeger-LeCoultre predstavlja mojstrovine Reverso One Precious Flowers

Ročno delo je v središču pozornosti štirih izjemnih časomerov Reverso One Precious Flowers.

Dvostransko ohišje Reversa je kot platno za umetniško izražanje. Kot edinstveno v urarstvu, ustvarja priložnost za mojstre delavnice Jaeger-LeCoultre Métiers Rares® (Rare Handcrafts ™), da sprostijo svoje sposobnosti v dekorativni umetnosti.

Za leto 2021 Maison predstavlja štiri bleščeče nove modele Reverso One, ki združujejo kodekse fine ure, umetniške obrti in nakita, da bi kolekciji vnesli svežino, prefinjenost in glamur. Ustvarjanje teh izvrstnih ur je združilo več umetniških obrti – izdelavo emajlov, graviranje in postavljanje draguljev – v izjemnem sodelovanju z visoko usposobljenimi mojstri.

Navdihnjena z okrasnimi dragulji, ki so jih nosili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, je umetniška ekipa Jaeger-LeCoultre ustvarila štiri izjemne modele, ki slavijo cvetlično poezijo, z dvema modeloma v ohišju iz belega zlata in dvema iz rožnatega zlata, ter prikazujejo redke ročne izdelke v različnih kombinacijah.

Reverso One Precious Flowers – White Lilies

Bele lilije – simbolizirajo čistost in predanost – krasijo ohišje iz belega zlata. Hrbtna stran ohišja je obdelana z reliefno vgravirano tehniko, s katero se kovina izklesa (odstrani), pri čemer ostane le dvignjeni obrisi cvetličnega dizajna. Vsak cvet je v celoti ročno vgraviran in natančno posnema teksturo cvetov lilije. V nasprotju s hladnimi toni belega zlata so listi emajlirani v bogati modri barvi, prašniki pa v svetlo modri barvi. Za ustvarjanje nebesno modrega ozadja se rezine iz biserne mase, izrezane s tkivom, razrežejo na točno obliko in nato položijo. Diamanti v zrnu okrasijo celotno ohišje in se brezhibno ovijejo od spredaj nazaj, vijačno krono pa krasi diamant z vzvratno postavitvijo.

Reverso One Precious Flowers – Pink Arums

Pink Arums – simbol občudovanja in spoštovanja – dopolnjujejo topli toni ohišja iz roza zlata. S črnim lakiranim ozadjem, ki zagotavlja dramatičen kontrast, so cvetovi emajlirani v odtenkih rožnate barve, listje pa polnijo diamanti. Navijalna krona je tudi okrašena z diamantom, ki je obrnjen nazaj, prav tako pa diamante v zrnu najdemo na celotnem ohišju, kjer se se brezhibno ovijejo od spredaj nazaj.

Dva popolnoma diamantna modela vsebujeta tudi Arums: Vijolični Arums (na rožnatem zlatu) simbolizira čar in strast, Blue Arums (na belem zlatu) pa milost in prefinjenost. Na teh dveh urah so rože in listi vsi emajlirani, celotno ozadje pa zasneženo z diamanti. Takšna tehnika od mojstra zahteva približno eno uro za postavitev le petih ali šestih kamnov. Skupno postavljanje draguljev na teh kosih zahteva do 95 ur. Cvetlični dizajn se brezhibno ovije ob straneh ohišja, od hrbta do okvirja, vključuje krivulje in kote, ki dodajajo visoko stopnjo zapletenosti k delu mojstrov.

Novi časomeri Reverso One, zasnovani kot oda ženskosti 21. stoletja, potrjujejo horološki savoir-faire (ang. know how), umetniško izdelavo in veščine izdelave nakita La Grande Maison, hkrati pa se poklonijo ženskam, ki vsak dan navdihujejo Jaeger-LeCoultre.

Vsaka od štirih izdaj je omejena na 10 primerkov, cena posameznega se razkriva tukaj:

Pink Arums (Q3292430):      114.000 € 
White Lilies (Q3293420):      120.000 € 
Purple Arums (Q3292401):  150.000 € 
Blue Arums (Q3293401):      156.000 € 

Rocco
foto: Jaeger-LeCoultre

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button