NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic Worldtimer

Klasični potovalni zaplet na krovu športnega Polarisa.

Leta 2018 je švicarsko podjetje preizkušalo tržišče z omejeno izdajo Polarisa z dvojimi časovnimi funkcijami ter obročem z nanizamimi svetovnimi mesti. Zdaj se novi Polaris Geographic predstavlja v sveži podobi z zapletom, značilnim za elegantnejše ročne ure.

V primerjavi z omejeno serijo iz leta 2018 je novi Polaris Geographic manj natrpan, bolj športen in lažji za odčitavanje časa. 42-milimetrsko ohišje z debelino 11,54 mm in vodotesnostjo 100 m je v skladu s smernicami portfelja Polaris, z umirjenim pridihom vintage elementov, napetimi linijami, ukrivljenimi ušesi, tanko luneto, dvema velikima kronama ob 3. in 10. uri ter škatlastim kristalom, ki ščiti številčnico. Izmenični zaključki poudarjajo arhitekturo s polirano luneto in kronama ter navpično brušeno sredino ohišja in ušesi s poliranimi poševnimi robovi.

V skladu s trendom prelivajočih se številčnic z zrnatimi mat zaključki je številčnica v novi oceansko sivi barvi. S 35 sloji ročno nanesenega laka se barva stopnjuje od svetle do temne. Druga značilnost je uporaba treh različnih tekstur za poudarjanje različnih funkcij. Osrednji del številčnice, okrašen brušenjem v stilu sončnih žarkov, ima indikator zaloge moči z oranžnim območjem ”izčrpanosti”, 12-urni drugi časovni pas, ki ga seka manjši indikator dan/noč z oranžnim kazalcem.

Odprtina na obrobni opalinski stezi razkrije imena 24 mest, ki predstavljajo 24 časovnih pasov, označenih z obrnjenim trikotnikom ob 6. uri. Krona na 10. uri aktivira izbirnik mest, ki uporabniku omogoča nastavitev drugega časovnega pasu glede na lokacijo. Ko je mesto izbrano, urni kazalec drugega časovnega pasu ustrezno poskoči. Poleg tega so mesta, ki upoštevajo poletni čas, jasno označena, funkcija zaustavitvenih sekund pa pomeni, da je mogoče drugi časovni pas natančno nastaviti.

Jaeger-LeCoultrejev hišni kaliber 939, viden skozi safirno hrbtno stran ohišja, je izdelan, sestavljen in okrašen v proizvodnji znamke v Le Sentierju. Ta avtomatski mehanizem, ki poganja geografski modul na vrhu, ima 295 komponent, bije pri 28.800 alternancah na uro in zagotavlja 70-urno rezervo energije navtija.

Vsestranskost je del enačbe tudi z dvema zamenljivima pasovoma z zložljivima zaponkama, ki sta priloženi uri – ena iz teksturirane črne gume ter druga iz modro-sivega tekstila. Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic se pridružuje redni zbirki s ceno 17.400 evrov. Več informacij o modelu in nakupu prejmete v butiku Slowatch 1991 na Wolfovi ulici 6 v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button