NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Power Reserve

Izboljšane lastnosti brezčasne elegance.

Jaeger-LeCoultre predstavlja svežo interpretacijo ure, ki jo odlikuje gradientna polnočno modra številčnica z učinkom sončnih žarkov, subtilno posodobljena oblika ohišja in številčnice ter nova generacija hišnega mehanizma.

Čeprav velikost ohišja ostaja enaka kot pri prejšnji različici Master Ultra Thin Power Reserve, s premerom 39 mm in debelino 8,95 mm, je njegova zasnova posodobljena s spremenjenimi proporci in vitkejšimi, bolj podolgovatimi ušesi, kar še izboljša udobje na zapestju. Vodotesnost je zagotovljena do tlaka 5 barov (približno 50 metrov).

Elegantno ohišje, izdelano iz 18-karatnega rožnatega zlata, uokvirja prefinjeno številčnico z večjimi podštevilkami, zaradi katerih so datum, rezerva moči in ”tekoče” sekunde še bolj čitljivi kot prej.  Podolgovata kazalca za ure in minute sta narajena v stilu Dauphine, medtem ko za prikaz ur in minut skrbijo indeksi v obliki puščic ter pik. Komponente so narejene iz rožnatega zlata, da se harmonično ujemajo s toplim tonom ohišja.

Posodobljeni kaliber 938, ki deluje s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro), se zdaj ponaša z rezervo energije navtija do 70 ur, ki jo zagotavlja en sam valj. Ta prefinjen mehanizem s samodejnim navijanjem, ki ga sestavlja 262 komponent, in njegovo odprto nihajno utež iz rožnatega zlata je mogoče občudovati skozi safirno steklo na hrbtni strani ohišja.

Ura je predstavljena na mornarsko modrem paščku iz aligatorjevega usnja, ki je opremljen z vzmetmi za hitro menjavo ter na zapestje pritrjen z zaponko iz rožnatega zlata. Širina ušes in zaponke je 21 mm oziroma 18 mm.

Nova ura Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Power Reserve iz rožnatega zlata z gradientno polnočno modro sončno številčnico, ref. Q137258J, ima priporočeno prodajno ceno 23.200 evrov.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button