NoviceUre

IWC pripravljen na letenje v letu 2021

Piljenje palete pilotskih časomerov.

IWC že 85 let izdeluje pilotske ure. Tradicija, ki jo iz leta v leto časti vse več privržencev znamke.

IWC za leto 2021 pripravlja kopico novosti na tematiko aviacije in za razliko od konkurence, so se tokrat obrnili proti vetru (kar je pravzaprav bolje za letenje). Še dodatno so pomanjšali model Big Pilot, iz originalnih 55 milimetrov, preko 46, do svežih 43. Prav tako se je zmanjšala verzija pilotskih kronografov, vsekakor pa niso pozabili za implementacijo imenitnih komplikacij.

Pri IWCju tako v letu 2021 ne bo dolgčas, zato se udobno namestite, saj nas čaka dolg polet.

  • IWC Big Pilot 43

Želja kupcev je bila uslišana. IWC je kultni časomer Big Pilot priredil tako, da zdaj ustreza manjšim zapestjem. Zasnovo letalske legende so oblikovno precej očistili, saj zdaj na številčnici ni več prikaza rezerve navitja kakor tudi ne okenca za datum. Ohišje se je za 3 milimetre zmanjšalo na vsestranskih 43-milimetrov, na desni strani ohišja pa je svoje mesto obdržala originalna čebulna krona.

A to še ni vse. Zadnjo stran ohišja zdaj krasi safirni kristal, skozi katerega lahko občudujemo hišni avtomatski mehanizem kaliber 82100, ki se ponaša s 60-urno zalogo energije. Kljub postavljaškemu videzu se je vodotesnost povečala na 10 barov. Za nameček je nova kolekcija IWC Big Pilot 43 prejela še nov sistem menjave paščkov, poimenovan EasX-CHANGE, s katerim lahko lastnik ure sam zamenja paščke.

Big Pilot 43 je na voljo s črno ali modro številčnico v kombinaciji z usnjenjenimi paščki ali na novo zasnovano 5-člensko jekleno zapestnico. ”Veliki mali pilot” na usnjenem paščku stane 8.850 evrov, medtem ko doplačilo za edicijo z jekleno zapestnico znaša 1.000 evrov.

  • Pilot Chronograph 41

Aviatorski kronograf je prav tako zmanjšal svoje gabarite v upanju, da pokrije širšo množico ljubiteljev časomerov iz Schaffhausna. Linija Pilot Chronograph 41 se tako dodaja k obstoječemu modelu s 43-milimetrsko številčnico, in kot že ime pove, je nova zapestna ura dva milimetra manjša v premeru.

Ob lansiranju sta na voljo modra in zelena številčnica. Slednja je minimalno spremenjena napram večjemu modelu, saj pozorno oko opazi nekoliko manjše indikatorje ur ter minut in premestitev števca sekund z devete na šesto uro. Zadnja sprememba je posledica uporabe hišnega mehanizma IWC 69385, katerega lahko občudujemo skozi safirno zadnjo stran pilotske ure.

Pilot Chronograph 41 se obogaten še z enostavnim sistemom za menjavo paščkov EasX-CHANGE. 6.850 evrov je potrebno odšteti za uro na usnjenem paščku, različica z jekleno zapestnico pa se ceni na 7.600 evrov.

  • Big Pilot: Konfiguracije za različne priložnosti

IWC ni pozabil na svoj admiralski model Big Pilot, katerega je za dogodek Watches&Wonders predstavil v večih izvedbah. Na klasični izvedbi ure je zdaj možno izbrali zeleno številčnico z rjavim usnjenim paščkom, ki se tako kot črni original ceni na 12.950 evrov.

Sledi ji izvedba Big Pilot s komplikacijo neskončnega koledarja, ki je doslej bila na voljo le v omejenih izvedbah. Komplikacija s priljubljeno modro številčnico, kakršno najdemo na edicijah Le Petit Prince, bo odslej na dnevnem meniju švicarskega proizvajalca. Cena? 29.800 evrov.

Bolj specifični izdaji modela Big Pilot prihajata naravnost iz severnoameriške puščave Mojave. V keramičnem ohišju peščene barve je možno izbirati med dvema mehanizmoma, kalibrom IWC 52110 ter IWC 52615 znan kot Perpetual Calendar. Zapestni uri se umeščata v linijo Top Gun in bosta izdelani v omejenih serijah. Za enega od 250 kosov Big Pilot Top Gun Edition ”Mojave Desert” je potrebno odšteti 14.800 evrov. Big Pilot Perpetual Calendar Top Gun Edition ”Mojave Desert” je limitiran na 150 kosov s ceno primerka 33.600. evrov.

Rocco
foto: IWC, watchesandwonders.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button