NoviceUre

IWC predstavlja koncept Ceralume

Prva popolnoma svetleča keramična ura! Kaj?

Ceralume je nov hišni material manufakture IWC, ki združuje lastnosti trdnosti, odpornosti na praske ter lahkotnosti keramike z dodatkom oddajanja svetlobe Super-LumiNova.

Za doseg tega učinka so snovalci združili keramične prahove in pigmente Super-LumiNova v proizvodnem procesu, ki čaka na patent. In če se poraja vprašanje, kako je to mogoče, gre za trik Super-LumiNova, ki jo RC Tritec proizvaja kot keramično zmes.

Nastala ura je poznani hladno beli Pilot’s Watch Chronograph 41, ki sveti z živahno modro svetlobo v slabih svetlobnih pogojih. IWC Ceralume je konceptualna ura, glavni poudarek pa je material ohišja, zato jasnih specifikacij model ni moč podati – sklepa se, da je premer ohišja 41 mm, medtem ko kazalce verjetno poganja kaliber 69385.

Edino vprašanje na tem mestu ustaja, kdaj bo moč videti Ceralume v stalni ponudbi? Glede na spletno zanimanje in najverjetneje eno zadnjih ur na Hamiltonovem zapestju kot ambasadorju znamke, zna luminiscenčni Pilot kaj hitro ugledati izbložbe butikov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button