NoviceUre

IWC Portofino Perpetual Calendar

Legendarni večni koledar se vrača v kolekcijo Portofino.

Manufaktura ob renskih slapovih je hišni mehanizem s komplikacijo večnega koledarja dobila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko ga je razvil nekdanji glavni urar Kurt Klaus. Mehanizem sestavlja manj kot 100 domiselno razporejenih delov, ta pa prepoznava različne dolžine mesecev in vsaka štiri leta konec februarja samodejno vstavi prestopni dan. Osupljivo?

Mogoče še ta podatek. Brez naših posegov s prestavljanjem datuma ali dneva, bo mehanizem ob ustrezni zalogi navitja natančno deloval vse tja do leta 2100, ko bo izpuščeno prestopno leto, zaradi izjeme v gregorijanskem koledarju. Poleg tega so vsi prikazi med seboj sinhronizirani in jih je mogoče enostavno nastavljati zgolj s krono.

Novi ”komplicirani” Portofino je na voljo v dveh različicah ohišja, in sicer iz nerjavečega jekla s srebrno številčnico, rodiranimi kazalci in indeksi (ref. št. IW344601) ter iz 18-karatnega 5N rožnatega zlata s srebrno številčnico, pozlačenimi kazalci in indeksi (ref. št. IW344602).

Ohišje v premer meri le 40 mm, kar model Portofino Perpetual Calendar uvršča med trenutno najmanjšo zapestno uro z večnim koledarjem v IWC kolekciji. Pri tem skupna debelina ure ostaja solidnih 12,7 mm, vključno s safirnim steklom z obokanim robom in antirefleksnim premazom na obeh straneh. Zanimivost je tudi ta, da elegantna ura prenese tesnenje do 50 m globine.

Številčnica ohranja klasično podobo linije Portofino, le da so podatki koledarja prikazani s pomočjo treh podštevilčnic. Datum je prikazan ob 3. uri, mesec z luninimi menami ob 6. uri ter dan v tednu skupaj s prestopnim letom ob 9. uri.

Za pogon zobnikov skrbi hišni avtomatski mehanizem, kaliber 82650, ki deluje s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) in zagotavlja 60-urno rezervo energije navitja, zahvaljujoč učinkovitemu sistemu samodejnega navijanja, razvitemu v petdesetih letih prejšnjega stoletja s strani tehničnega direktorja Alberta Pellatona.

Tako jekleni kot zlati model sta v prodaji z modrim paščkom iz telečjega usnja. Cena jeklenega modela znaša 25.600 evrov, medtem ko se primerek iz rožnatega zlata ceni na 36.100 evrov. V kolikor po nakupu uro registrirate v program My IWC Care, pridobite tudi šestletno podaljšanje standardne garancije. Za več podrobnosti obiščite www.iwc.com.

Rocco
foto: IWC

 

Povezani članki

En komentar

  1. Huh! Sam prisegam na Rolexe že ves svoj čas! Verjetno je tudi najbolj kvalitetna ura, ampak tale iwc je pravi master peice! Edino malo (pre)drag za mene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button