NoviceUre

IWC pilotskemu kronografu dodaja črno številčnico

Manjkajoča barva za letenje pod radarjem.

Redko kateri kronograf je tako markanten, da lahko njegovo identiteto prepoznaš že na daleč. Ob številnih dimenzijskih različicah, je znamka iz Schaffhausna, pred dvema letoma predstavila manjšo izvedbo v ohišju premera 41 mm z modro in zeleno številčnico. Nič ne de so spustili ultimativno črno različico, ki jo zdaj dodajajo v linijo.

Kot ste nemara že uganili, je spremenjena zgolj številčnica, pa še to samo barva. Stilska postavitev datumskega okna, zasnova kazalcev in grafika urnih indeksov ostajajo nesporno prepoznavni. Temu sledijo tehnične specifikacije kovinskega ohišja s premerom 41 mm in debelino 14,6 mm. Vodotesnost ohišja je odmerjena na 100 m, ob tem pa se na hrbtni strani nahaja safirni kristal, ki omogoča pogled na vrtenje rotorja hišnega avtomatskega mehanizma.

Gre za za kaliber 69385, ki vsebuje 33 draguljev, tiktaka s frekvenco 4 Hz oziroma 28.800 alternanc na uro ter ponuja do 46 ur rezerve energije navitja. Tako kot pri izvirni izdaji, je tudi ta ura opremljena z IWC-jevim sistemom EasX-Change, kar pomeni, da lahko s preprostim sistemom usnjeni pas zamenjate za zapestnico iz nerjavečega jekla.

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41, z referenčno številko IW38111, je opremljen s črnim paščkom iz telečjega usnja in je naprodaj za 8.300 evrov, medtem ko je referenčna oznaka IW388113 pritrjena na zapestnico s petimi členi iz nerjavečega jekla, s katero se cena dvigne na 9.300 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button