NoviceUre

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun Mojave Desert

Širjenje palete modelov Top Gun.

IWC je projekt “Colours of Top Gun” začel v okviru lansiranja kronografskih modelov Lake Tahoe in Woodland Green. In čeprav je zelo podobna različica ure v omejeni nakladi luč sveta ugledala že leta 2021, se zdaj v osveženi podobi vrača v stalno kolekcijo.

Zapestna ura temelji na lansko kronografu s premerom ohišja 41 mm, čeprav zavoljo uporabljene keramike dimenzija zdrsne na 41,9 mm. Ne glede na to, ostale tehnične specifikacije ostajajo enake, kar pomeni do 100 m vodotesnosti ter vstavljen hišni avtomatski mehanizem kalibra 69380, ki vsebuje 33 draguljev, 231 komponent ter nudi do 46 ur rezerve energije navitja. Delovanje slednjega tokrat ni mogoče ozreti skozi hrbtno stran ohišja, saj le-to prikriva pokrov iz titana z gravuro inštruktorskega programa Top Gun.

Kar izstopa je posebna barva keramike, ki imitira okolje istoimenske puščave. Za lažjo čitljivost skrbi temna podlaga številčnice z bež številkami in stilsko ujemajoči se tekstilni pašček z usnjeno podlogo, ki prihaja s sistemom za hitro menjavo EasX-Change. Kronografska postavitev je klasična pilotska, kar pomeni da se podštevilčnice nahajajo ob 12., 9. in 6. uri, medtem ko je prostor za prikaz dneva in datuma rezerviran ob 3. uri. Arabske številke, indikatorji in logotip so odeti v vintage kremno barvo, kazalci pa so prepojeni z luminiscenčnim materialom.

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun Mojave Desert, z referenčno številko IW389402, je ob izdaji postal del stalne ponudbe in je že na voljo v butikih IWC, pri pooblaščenih prodajalcih ter na spletnem mestu proizvajalca. Cena zanj je nastavljena na 12.000 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button