NoviceUre

IWC Pilot’s Watch 41 Black Aces

Počastitev udarne lovske eskadrilje mornarice Združenih držav Amerike.

IWC se ponaša z bogato zgodovino manufakture pilotskih ur, katerih pobudnik je bil družinski član, ki je opravljal izpit pilota zrakoplovov. Kasneje je švicarski proizvajalec izdelal 1.000 primerkov ur, zdaj poznanih kot Big Pilot, za vojaške pilote začasa druge svetovne vojne.

Vez med pilotskimi urami znamke IWC in vojsko se je ohranila vse do danes, saj najboljši pilot ob uspešno zaključenih urjenjih prejmejo unikatno zapestno uro znamke IWC. No, v ta namen je manufaktura izdala že kar nekaj posebnih izdaj, kateri se zdaj pridužuje še IWC Pilot’s Watch 41 Black Aces.

Predstavljena ura se navezuje na Strike Fighter Squadron 41 (VFA-41), čemur priča grafika as karte na mestu ob 6. uri na številčnici. Slednja je preprosto zasnovana s preglednimi črnimi oznakami ur in minut na beli podlagi. Posebnost nove izdaje je ravno številčnica, saj je celotna tekstura številčnice napolnjena s SuperLuminovo.

Strukturno je ura mešanica pilotskih referenc. Ohišje narejeno iz črne keramike v premer meri 41 mm, kar je podobno kot kronografski modeli, medtem ko je slog številčnice bolj podoben modelu Mark XX. V notranjosti ohišja se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber 32100 z 72-urno rezervo moči, ki je v bistvu različica ure 32110 iz kolekcije Spitfire brez datuma.

Vsekakor se kombinacija zelo dobro obnese in je zanimiv dodatek k paleti IWC, saj po eni strani ohranja dediščino in se obenem ne boji preizkušanja novih stvari, kot je denimo številčnica s polnim lumnom. IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces bo ekskluzivno na voljo v spletnem butiku IWC po ceni 7.250 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button