NoviceUre

IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Tourbillon Edition “Le Petit Prince”

Velika pilotska ura v različici malega princa razkazuje večni koledar s tourbillonom.

Dnevi, ko je Big Pilot bil zgolj funkcionalna ura za pilote, so že zdavnaj mimo. Veliko ohišje s čebulno krono v prvi vrsti razkazuje slogovni status, k čemur sovpadajo vse zahtevnejše komplikacije ter izbira materialov.

Vse to izpolnjuje aktualna kreacija izpod rok urarskih mojstrov iz Schaffhausna. IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Tourbillon Edition “Le Petit Prince” sledi oblikovnim smernicam linije ”Mali princ”, katere značilnost je globoka modrina številčnice z učinkom sončnih žarkov.

Predstavljeni časomer je v bistvu nadaljevanje IWC-jeve zgodbe s prvim Big Pilotom, opremljenim s turbillonom iz leta 2018, ki je bil prav tako iz kolekcije “Le Petit Prince”. Izdaja z letnico 2021 pa v nabor komplikacij dodaja še večni koledar, zaradi česar je to eden najbolj zapletenih kosov za zapestja, ki nastajajo v manufakturi IWC.

Komplikaciji te stopnje se nedvomno najbolje poda zlato ohišje, vendar se vam ni treba bati glede prask. Namreč IWC-jev Armor Gold je bistveno bolj trpežen kot običajna mehka, plemenita kovina – kar je dobro, če upoštevamo, da je pri premeru 46,4 mm možno nabrati kar nekaj prask; da ne omenjam velike krone.

Številčnica je svojevrstna kreacija z mnogimi detajli. Beli in zlati elementi lepo izstopajo na modri barvi, narezlani krogi podštevilčnic pa izjemno pripomorejo k berljivosti. Čudovit dodatek in poklon linije boste opazili na prikazu luninih men, kjer je mogoče ozreti Malega princa, obkroženega z zvezdami. Pravljično. Mali princ se pojavi tudi na rotorju kalibra 51950, avtomatika z impresivno 7-dnevno zalogo energije.

Kot pričakovano je Big Pilot’s Perpetual Calendar “Le Petit Prince” Tourbillon skopa izdaja, ki obsega zgolj 50 primerkov, zato se posledično ne gre zmrdovati nad ceno 123.000 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button