NoviceUre

IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar “Le Petit Prince”

Stopnička pod večnim koledarjem.

Kolekcija “Le Petit Prince” je nedvomno najlepša zbirka pilotskih ur znamke IWC. Tipično drzen vojaški dizajn nadomešča navdih ikonične francoske otroške zgodbe Antoinea de Saint-Exupéryja, Le Petit Prince. Švicarska znamka zdaj razširja kolekcijo z letnim koledarjem v modelu Big Pilot.

To je velika pilotska ura v svojem najbolj tradicionalnem pomenu. S tem mislim na ohišje iz nerjavečega jekla – letni koledar premierno izdelan v tej kovini – s premerom 46,2 mm. Svetli ton jekla dopolnjuje kraljevsko modra številčnica, brušena v motivu sončnih žarkov. Modra barva je značilnost kolekcije “Le Petit Prince”, saj prikliče podobe neba in vesolja, skozi katerega v zgodbi leti princ na svojem asteroidu.
Pravzaprav sta princ in njegov asteroid upodobljena na avtomatskem rotorju mehanizma, ki je viden skozi hrbtno stran razstavnega ohišja. Mehanizem je tipa letni koledar, hišni kaliber 52850 s sistemom navijanja Pellaton, ki zmore shraniti za do 7 dni rezerve energije navitja, kar pa lahko odčitamo z indikatorja (števčka) ob 3.uri. V smislu horološkega prestiža je letni koledar postavljen zelo visoko, tik za komplikacijo večnega koledarja. Glavna razlika med prikazoma je ta, da se letne koledarje prilagodi enkrat letno, in sicer 1. marca, saj ne zmorejo upoštevati nerodne dolžine februarja, medtem ko ta zaplet premorejo večni koledarji.

In ko smo že ravno pri zahtevnosti mehanizmov, se preprostejša izvedba večnega koledarja ”izplača”, saj je 22.500 evorv za IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar “Le Petit Prince” več kot 10 tisočakov manj ob vstopne različice večnega koledarja. Poleg tega je predstavljena zapestna ura omejena izdaja na le 250 primerkov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button