NoviceUre

Hublot Square Bang Unico

Ali bo kvadratno ohišje nova fama leta 2022?

Največji sejem urarske industrije je odprl svoja vrata. Na dogodku Watches & Wonders 2022 ključni proizvajalci zapestnih ur razkrivajo svoje najnovejše kreacije, in s pompoznim začetkom sejma je pričela znamka Hublot.

Švicarski urar je razkril svojo prvo kvadratno uro, ki je osnovana po principu modela Big Bang. Delček porekla je skrit v sila izvirnem nazivu Square Bang. Torej, ”kvadratna eksplozija” bo na voljo v petih interpretacijah, medtem ko ne manjka ustaljenih oblikovalskih prijemov znamke Hublot.

»Kvadratna ura je zelo specifičen predmet, ki se ga večina urarjev ne upa lotiti. To je razdiralna, moteča in nekonvencionalna oblika, katere desetletja nihče ni znal predelati: čakala je le na nas!« ugotavlja Ricardo Guadalupe, izvršni direktor Hublota. “Hublot se je odločil, da se spopade z obliko, razišče njeno moč ter ustvari edinstven časomer.”

Pet modelov bazira na ohišju premera 42 mm, narejenih iz masivnega titana, črne keramike, King Gold zlata, titana ali mešanice materiala King Gold s keramično luneto. Vsaka različica ima na ohišje pripet črn gumijasti pašček z zložljivo zaponko iz enakega materiala kot je ohišje izbrane verzije. Izvirna zasnova časomera s skeletno številčnico v sebi skriva hišni avtomatski kronografski mehanizem, kaliber HUB1280 Unico, ki vsebuje 354-komponent.

Novi Hublot Square Bang Unico označuje začetek razburljivega poglavja sejma Watches & Wonders 2022. Cene zapestnih ur še niso znane, prihod na police pa je predviden v mesecu aprilu. Razen modela Square Bang Unico All Black, ki je številčno omejen na samo 250 kosov, bodo ostale različice dostopne in si jih bo možno kmalu ogledati tudi v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button