NoviceUre

Hublot Spirit of Big Bang Gold Crystal

S fuzijsko umetnostjo je Hublot že od nekdaj prikriti alkimist. Združevanje težko združljivega s še težje razumevajočimi postopki. Vse to je zapleten sestavni del DNK-ja znamke, ki vedno znova navduši svoje privržence.

Pravo malo evforijo je povzročila zapestna ura Classic Fusion Gold Crystal, ki ga je blagovna znamka predstavila v lanskem letu. Popolnoma črna ura je bila na številčnici okrašena z zlatimi kristali, ki ponujajo drzen in neustavljiv kontrast. Zdaj Hublot začenja naslednje poglavje, ki vključuje zlate kristale v uri Spirit of Big Bang.

Zahvaljujoč edinstvenemu postopku je Hublot lahko zelo podrobno poustvaril proces naravne kristalizacije. Začne se s čistim 24-karatnim zlatom, ki ga segrejejo do te mere, da izhlapi pri žgočih 1064,18 stopinjah Celzija. Zlato je zdaj postalo para, ki jo Hublot nenadoma in hitro ohladi v trdno stanje. Posledica tega je, da se zlati delci kristalizirajo in med seboj povežejo v kotno strukturo. Ker je to vedno naključno, dva kristala oziroma kasneje številčnici nista enaki.

Hublot ročno izbira najbolj primerne in popolne, kar navadno pomeni, da v poštev pride dobrih 20-odstotkov vseh kristalov, ki se jih nato vključi v ohišje Spirit of Big Bang. Urarski mojster zatem nanese na črno številčnico ure dvajset (20) plasti prozornega laka, da ustvari gladek in enoten izgled številčnice.

Preostale komponente zapestne kreacije so ponovno odete v črnino. Ohišje je izdelano iz keramike in je na voljo v premeru 39 mm in 42 mm. Znotraj slednjega se nahaja mehanizem Calibre HUB1710, ki temelji na Zenith Elite 670, enem najbolj izstopajočih samodejnih mehanizmov. Za piko na i pa poskrbi črni aligatorski pašček, všit na podlogo iz kavčuka za optimalno udobje nošenja. In cena? Dobrih 25 tisočakov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button