UreZanimivosti

Hublot MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Only Watch

Unikatna ura z unikatnim mehanizmom za unikatno priložnost.

Osrednjo postavitev zapleta tourbillona bi si lahko razlagali kot Hublotov namen, da ”Haute Horlogerie” ponovno postavi v središče pozornosti. Po drugi strani pa okroglo ohišje spominja na otroško risbo marjetice z 12 cvetnimi listi. Pretiravanje skrajnosti?

Kakor koli bi to že poimenovali, je moč ure MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Only Watch v tem, da jo bodo vsi videli kot simbol tistega, kar cenijo. Zacvetelo bo okoli toliko vrednot, kolikor je barv, ne glede na to, ali so te visokotehnološke, izvrstne, igrive, unikatne, hipnotične … Haute Horlogerie se sreča z Haute Joaillerie na tej izjemno ustvarjalni uri, ki jo je navdihnila ikonična smejoča roža Takashija Murakamija.

Cvetlična kompozicija je osrednjega pomena za delo Takashija Murakamija. Ta japonski umetnik se je iz skromnega izvora povzpel v enega najbolj iskanih umetnikov na svetu in je Hublotov ambasador od leta 2020. Takšne in podobne partnerske kreacije so bile vedno ustvarjene v omejenih serijah. Ta ura je še bolj omejena – je resnično edinstvena. Unikatna v svoji podobi, saj je nastal le en primerek, pa tudi po svoji konstrukciji. Kar ločuje MP-15 od vseh drugih ur, ki jih je proizvajalec kadarkoli ustvaril v svojih več kot štiridesetih letih izkušenj, je sredinsko (v ”številčnico”) umeščen tourbillon.

Ta osrednji tourbillon predstavlja zlitje umetnosti in urarskega dizajna. Ideja, ki jo odmeva Hublotova predanost Haute Horlogerie in svet Takashija Murakamija. Ideja je pokazati, da tourbillon – utripajoče srce ure – predstavlja srce osebe, ki jo kupi na dražbi v pomoč raziskavam proti Duchennovi bolezni, in tudi srca tistih otrok, ki se borijo s to boleznijo. Dražba Only Watch se bo v Ženevi odvila 5. novembra 2023.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button