NoviceUre

Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System

Preboj v merjenju časa.

Hublotova najnovejša horološka inovacija, sistem MP-10 Tourbillon Weight Energy System, predstavlja temeljni odmik od tradicionalnih urarskih načel.

Ura se odreka običajnim elementom, kot so številčnica, kazalci in nihajna utež, saj ima valjčni zaslon, krožno rezervo moči ter nagnjen tourbillon, ki ga poganjata dve linearni uteži.

Časomer MP-10 Tourbillon Weight Energy System, ki je pionir novih ekskluzivnih funkcij, očara z zaobljenimi koti, poenostavljeno obliko in prefinjeno izdelanim safirnim steklom, ki razkriva zelo izpopolnjen mehanizem. Sestavljen je iz 592 sestavnih delov in je rezultat petih let raziskav ter razvoja, izdelan pa bo v omejeni seriji le 50 kosov.

Zapestna ura nima klasičnih kazalcev, temveč jih nadomeščajo štirje stalno vrtljivi zasloni. V zgornji tretjini številčnice so prikazane ure in minute. V osrednji tretjini je prikazana okrogla rezerva moči z jasno razmejeno zeleno in rdečo cono. V spodnji tretjini so sekunde prikazane neposredno na kletki tourbillona. Čas se bere od zgoraj navzdol, pri čemer je dvobarvni disk (rdeče in zelene barve) rezerve moči nameščen vzporedno z urami in minutami. Spodaj je nameščen prikaz sekund.

Hublotovi inženirji so domiselno prilagodili načelo uteži in jo preoblikovali v navpično konfiguracijo, ki odraža usmeritev mehanizma. Ta inovacija vključuje dva bloka iz belega zlata, nameščena na obeh straneh osrednje arhitekture, kar jima omogoča neomejeno gibanje vzdolž navpične osi. Da bi preprečil trke z bankinami, je Hublot uvedel prefinjen sistem za blaženje udarcev.

Ti dve navpični uteži sta povezani z zobnikom, kar omogoča dvosmerno navijanje mehanizma – ekskluzivni Hublotov razvoj, ki trenutno čaka na patent. Ta revolucionarni mehanizem zagotavlja modelu MP-10 rezervo moči, ki presega 48 ur. Ročno navijanje se izvaja s krono na 12. uri, medtem ko se za nastavitev časa uporablja druga krona na hrbtni strani ohišja, kar ohranja tekočnost zasnove.

Ohišje ure meri 54,1 mm v dolžino, 41,5 mm v širino in 22,4 mm v debelino ter je vodotesen do 3 ATM (30 metrov). Novi Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System, ref. 910.NX.0001.RX, stane 275.000 evrov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button