NoviceUre

Hublot Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey

Svobodni umetnik Shepard Fairey je poskrbel za spiritualno Hublotovo kreacijo.

Hublot k umetniškim stvaritvam, po Takashiju Murakamiju in Richardu Orlinskemu, dodaja časomer s podpisom artista Sheparda Faireyja, ki sovpada z iniciativo podjetja “Hublot Loves Art”.

Gre za drugo sodelovanje med Fairey in Hublotom pri snovanju zapestne ure, ki bo med drugim prispevalo k zbiranju sredstev za organizacijo Amnesty International, nevladno organizacijo, katera želi končati kršitve človekovih pravic. Za novo nastalo uro se je Fairey odločil, da oživi mandalo. Slog ali bolje rečeno geometrijsko konfiguracijo, ki jo najdemo v indijskih religijah. Oblika simbolizira harmonijo, cikel življenja, elemente ter dragocenost narave časa v mislih.

Edinstveno oblikovan vzorec je brušen in vgraviran v titan, material, uporabljen za izdelavo lunete in ohišja s premerom 45 mm. Postopek se nadaljuje na številčnici skozi katero je moč ozreti samodejni kronografski mehanizem kalibra HUB1155, ki ponuja 42 urno rezervo energije. V centru se nahaja Faireyjev podpis “Star Gear”. Ohišje obdaja gumiran črni pas, ki se prav tako kot ohišje in luneta, pohvali z brušeno zaponko.

Shepard Fairey je nedvomno eden najbolj politično vplivnih umetnikov svoje generacije. Je slikar, grafični oblikovalec, DJ, ilustrator, ulični umetnik, rolkar in ustanovitelj podjetja OBEY Clothing. Njegova dela so na ogled v najprestižnejših svetovnih muzejih, kot so Smithsonian v Washingtonu, Muzej umetnosti okrožja Los Angeles, MoMa v New Yorku in muzej Victoria in Albert v Londonu. Bil je tudi oblikovalec plakata “Obama Hope” in dela z naslovom “Liberté, égalité, fraternité”, ki ga je ustvaril kot simbol upanja za Francijo po terorističnih napadih leta 2015.

Ekskluzivna kreacija Hublot Classic Fusion Chronograph Shepard Fairey je omejena na 50 kosov, cena posameznega časomera pa znaša 22.000 dolarjev oziroma dobrih 18.720 evrov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button