NoviceUre

Hublot Big Bang Unico Sky Blue

Nebeško modra keramika idealna izbira za poletni časomer.

V letu 2005 je Big Bang prevzel vlogo paradnega konja dolgoletni Hublotovi liniji Classic Fusion. Dominacija traja tudi v letu 2023. Markantna ura s hišni mehanizmi je osvojila številna srca, zato poteza s poletno izdajo nišne kolekcije Unico pravzaprav ne preseneča. Hublot Big Bang Unico Sky Blue je kot nalašč ustvarjen za paradiranje po sredozemskih letoviščih.

Posledično je razumljivo, da Hublot ponuja vsaj 100 m vodotesnosti v svetlo modrem Big Bangu Unico, s premerom keramičnega ohišja 42 mm in debelino 14,5 mm. DNK modela Big Bang Unico je prepoznaven s simetričnimi “ušesi” in okroglo luneto s 6 vijaki iz titana v obliki črke H. S stranskega pogleda lahko opazite sendvič konstrukcijo ohišja z belimi vstavki, ki služijo za blaženje udarcev, medtem ko so v skladu z brušeno površino lunete, krtačeni tudi veliki gumbi kronografa za mat športno privlačnost.

Okrogla številčnica nadaljuje svetlo modro in belo barvno shemo ter ponuja delni pogled na mehaniko, vključno s kolescem (ang. column wheel) v odprtini ob 6. uri in popolnoma izpostavljenim datumskim kolescem. Števec ‘tekočih’ sekund je nameščen na 9. uri, plošča s srebrnim okvirjem na 3. uri z nebesno modro notranjostjo pa hrani 60-minutni kronografski register. Datumsko okence je nameščeno ob 15-minutnem položaju kronografske podštevilčnice. Indeksi in arabske številke dajejo  vizualni vtis lebdenja nad mehanizmom in so, tako kot urni in minutni kazalci, napolnjeni s Super-LumiNovo.

Ergonomsko ukrivljena zadnja stran ohišja razkriva Hublotov avtomatski kronografski mehanizem, kaliber HUB1280 Unico, ki deluje s frekvenco 4Hz oziroma 28.800 alternanc na uro, sestavlja ga 354-delov ter zagotavlja do 72 ur rezerve energije navitja.

Hublot Big Bang Unico Sky Blue je omejena izdaja na 200 primerkov. V kompletu sta dva paščka z integriranim sistemom hitre menjave One-Click in sicer strukturiran pašček iz svetlo modre gume z belo podlogo in zaponko iz titana ter drugi pašček iz belega telečjega usnja z ‘ježkom’. Cena poletno osvežujočega časomera znaša 24.900 evrov. Več informacij o možnost nakupa dobite v butiku Slowatch 1991.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button