NoviceUre

Hublot Big Bang Unico Ice Bang

Poklon izvornemu modelu.

Pisalo se je leto 2005, ko je na sceno stopil Big Bang, prevelika ura z visoko vsebnostjo testosterona, ki je bila prežeta z nenavadnimi kombinacijami materialov.

Po skoraj dveh desetletjih je ”veliki pok” še vedno močno prisoten v svetu urarstva, le da se je večina od nas navadila na njegovo drzno osebnost in posledično venomer pričakujemo, da bo naslednji model prekosil prejšnjega z bolj pretiranimi barvami ter kreacijami materialov.

Predstavljena ura je navdahnjena z videzom Big Bang Ice Bang iz leta 2006. Dvobarvna temno siva in črna osebnost novega modela je izdelana iz enakih materialov kot original, vendar je predstavljena v kompaktnejšem ohišju premera 42 mm ter debeline 14,5 mm. Še vedno uporablja prvotno sendvič arhitekturo, ohišje pa ima značilna “ušesa” Big Banga.

Tako kot original je tudi to ohišje izdelano iz črne keramike, luneta pa iz volframa. Za razliko pa so končne obdelave drugačne – črna keramika je mikro peskana za dodatno teksturo, luneta iz volframa s satinirano obdelavo ima zdaj polirano poševnico, 6 vijakov iz titana v obliki črke H pa je črno prevlečenih. Ohranila se je tudi 100-metrska vodotesnost.

Različica Ice Bang, z letnico 2024, je opremljena s patentiranim sistemom menjave pasov, ki omogoča menjavo paščka brez orodja v nekaj sekundah. V kompletu sta dva zamenljiva paščka: športni črni mrežasti trak Velcro s črno keramično zaponko in črno podložen gumijast trak s črno zložljivo zaponko iz titana.

Ukrivljeno ergonomsko hrbtišče ohišja razkriva črno prevlečen odprt volframov rotor kalibra HUB1280, ki deluje s frekvenco 4 Hz ter nudi korektno 72-urno rezervo energije navitja. Big Bang Unico Ice Bang je omejena izdaja nas 100 kosov, ki jih bo moč kupiti izključno v spletnem butiku blagovne znamke, in sicer po maloprodajni ceni 25.000 evrov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button