NoviceUre

Hublot Big Bang Unico Full Magic Gold

Zlata fuzija.

Leta 2015 je Hublot praznoval 10. obletnico modela Big Bang Unico z izdajo Full Magic Gold. Posebnost ure je bilo ohišje narejeno iz Hublotove zlitine zlata, ki je odporno na praske. Osem let kasneje se vrača Big Bang Unico Full Magic Gold, ki uteleša ustvarjalno filozofijo znamke in fuzijo inovativnih materialov.

Uporabljeno »čarobno zlatov za ohišje predstavljene ure je pravzaprav natančno izdelana zlata zlitina. Postopek se začne s stiskanjem keramičnega prahu v kalupu, znanega kot borov nitrid, ter nadaljuje z »žganjem« v peči, ki presega 2000 stopinj Celzija. Toplota zlije keramične delce, posledica česar je porozna struktura. Tekoče 24-karatno zlato se nato pod visokim pritiskom vbrizga v material. Nastali kompozit se kvalificira kot zlato s stopnjo čistosti 18-karatov, ki vsebuje precejšnjo vsebnost zlata.

Nova različica Big Bang Unico Full Magic Gold temelji na poznanem kalupu ohišja s premerom 44 mm, katero je v tem primeru izdelano prej opisanega »čarobnega zlata«. Edinstvena oblika ohišja s sendvič konstrukcijo ter preveliki gumbi kronografa še vedno ustvarja izrazito vizualno identiteto. Zlata luneta izstopa s šestimi neporavnanimi funkcionalnimi vijaki, ki dizajnu dodajo pridih individualnosti. Skeletna številčnica se navezuje na prejšnjo izdajo iz leta 2015, a tokrat brez rdečih poudarkov.

Uro poganja avtomatski kronografski mehanizem, ki ga sestavlja 354 komponent. Gre za kronograf tipa flyback, ki ga podpira kaliber HUB1280 Unico. Ta deluje z 28.800 alternancami na uro, kar zagotavlja natančno merjenje časa. Poleg tega mehanizem omogoča do 72 ur rezerve energije navitja. Big Bang Unico Full Magic Gold je opremljen z zamenljivim gumijastim paščkom, ki uporablja Hublotov sistem One Click, in je na zapestje pritrjen s črno keramično in črno prevlečeno zaponko iz titana. Ta omejena izdaja na 200 primerkov stane 40.600 evrov, medtem ko si lahko preostalo ponudbo zapestnih kreacij znamke Hublot pobližje ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button