NoviceUre

Hublot Big Bang Unico All Black Schloss Schauenstein

Okrogla obletnica vrtenja noža v grajski kuhinji.

Tako kot urarstvo tudi gastronomija zahteva izjemno natančnost in odličnost. Posledično ne preseneča, da so številni najboljši kuharski mojstri na svetu postali ambasadorji nekaterih urarskih znamk.

Hublot med svoje ambasadorje šteje Yannicka Alléna, Anne-Sophie Pic, Clare Smyth in Andreasa Caminado. Caminada, ki je leta 2009 prejel 19 točk Gault & Millau in leta 2011 3 Michelinove zvezdice, svojo kulinarično umetnost izvaja na gradu Schauenstein v vasi Fürstenau v Švici. Švicarski kuhar s Hublotom sodeluje od leta 2017, zdaj pa to partnerstvo dosega novo raven z izdajo modela Big Bang Unico All Black Schloss Schauenstein, ki naslavlja dve desetletji kuharjevega delovanja v restavraciji na gradu.

Kot že ime pove, je slavnostni Big Bang na voljo v popolnoma črnem dizajnu z 42 mm ohišjem iz mikro peskane keramike. Luneta je izdelana iz satiniranega črno prevlečenega titana s črnimi gumijastimi vstavki. Skupaj s satiniranimi in mikrobrušenimi gumbi kronografa iz črno prevlečenega titana doda globino celotnemu dizajnu. Mat črna odprta številčnica prikazuje logotip Andreasa Caminada na majhnem sekundnem registru, hkrati pa ponuja vpogled v zapleten kronografski mehanizem.

Uro poganja avtomatski mehanizem, kaliber HUB1280 Unico 2. Ta hišni kronograf prikazuje svoje stolpično kolo in disk z datumom na strani številčnice. Koledarski disk je viden tudi skozi odprto številčnico, ki prikazuje datum v 60-minutnem kronografskem registru ob 3. uri. Mehanizem deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro in ima rezervo energije navitja do 72 ur. Druga stran mehanizma je vidna skozi razstavno hrbtno stran ohišja, katerega safirno steklo je okrašeno z obrisom gradu in napisom »20 JAHRE SCHLOSS SCHAUENSTEIN«.

Big Bang Unico All Black Schloss Schauenstein je opremljen z gumijastim paščkom z navpičnimi črtami, pritrjenimi s keramično/titanovo zložljivo zaponko. Praktična zamenljivost z enim klikom vam omogoča zamenjavo pasu v nekaj sekundah brez orodja. Ura je na voljo v omejeni izdaji le 20 kosov. Vsak primerek je dostavljen v posebni škatli s knjižico, ki jo je podpisal Andrea Caminada, po meri graviranim nožem in blokom za nože. Cena mojstrska unikata pa znaša 29.600 evrov.

Če že ne boste eden izmed 20 srečnežev, si lahko v butiku Slowatch 1991 na Wolfovi ulici v Ljubljani zagotovo najdete Hublota, primernega za vaše zapestje.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button