NoviceUre

Hublot Big Bang All Black Zermatt

Duo Big Bang All Black s slavnim severnim in vzhodnim obrazom Matterhorna.

Hublot je sveže predstavljeni urni duo Big Bang All Black posvetil Matterhornu, svetovno znanemu emblemu Švice. Za nameček bosta kreaciji nosila švicarska prvaka v smuku in slalomu Corinne Suter in Tanguy Nef.

Matterhorn je ikonični emblem Švice in briljantno ujame kontrastne obraze njene identitete. Zaradi svojevrstne piramidalne oblike je gora takoj razpoznavna med tisočimi drugimi alpskimi vrhovi. Velja za enega najtežjih vzponov na svetu, a je kljub temu postal sinonim za družinsko preživljanje prostega časa v visokogorju. Brezmadežna bela pobočja pozlatijo gromozansko gmoto kamnin, ki se je rodila v prvih krčih velikega poka in kljubovalno stoji zobu časa. V čast neomajni gori, so pri Hublotu ustvarili omejeno izdajo, polno keramike ter indici, ki spominjajo na ta švicarski ponos.

Podprt s Hublotovo filozofijo “nevidne vidnosti” bi lahko samo model Big Bang All Black bil primeren za nedoumljivo osebnost Matterhorna. Da bi se poklonili tej zapletenosti, Hublot predstavlja dve različici Big Bang All Black Zermatt. Moško in žensko izdajo ročne ure, ki sta si različni, a se hkrati dopolnjujeta. Predstavljata dve plati ene same identitete, enotne urološke vizije, kot dva obraza iste gore.

Moška različica je v premeru ohišja 44 mm na voljo v 100 posamično oštevilčenih kosih. V peskanem ohišju črne keramike  se nahaja hišni kronografski mehanizem ročnega navitja, kaliber HUB4100, ki je viden skozi hrbtno stran safirnega pokrova ohišja. Identiteta Matterhorna je zajeta na številčnici, kjer so v sekundni podštevilčnici ob 9. uri reliefne upodobitve v brezmadežni beli barvi. Drzen, osupljiv kontrast, ki pritegne pogled na sredino antracitno sive številčnice z učinkom sončnih žarkov.

Zvesta estetiki All Black, je zapestna ura oblečena izključno v črno-sive tone – indeksi z antracitnim nanosom, kazalci z vtisnjenim črnim svetlečim materialom in črn gumijast pas s sivimi vstavki iz telečjega usnja ter raztegljivo zaponko.

41 mm ženska različica simbolizira nasprotni obraz Matterhorna, ki se nahaja v podštevilčnici ob na 3. uri. Izdaja je na voljo v samo 50 posamično oštevilčenih kosih in se postavlja z luneto s kar 36 črnimi diamanti. Za pogon ure skrbi mehanizem ročnega navitja kronografskega tipa z 42-urno rezervo moči in okencem datuma ob 4:30 uri.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button