UreZanimivosti

Hamiltonova ikona na zapestju Indiane Jonesa

Legendarni arheolog se na velika platna vrača v petem, in tudi poslednjem, filmu.

Ure Hamilton so participirale že v več sto hollywoodskih filmih, na seznam katerih se zdaj pridružuje še najnovejši del kultne franšize Indiana Jones, s filmom Indiana Jones and the Dial of Destiny. Harrison Ford tako v poslednjem filmu premierno nosi zapestno uro Hamilton Boulton Quartz.

Glede na to, da si v uredništvu filma še nismo ogledali, ne moremo točno pojasniti kako je sama ura vključena v zgodbo in koliko časa je vidna na velikem platnu. Vemo pa, da je Hamilton Boulton Quartz bil reinkarniran leta 2018 in da ne bo to edini Hamilton v filmu. Namiguje se, da se bo na zapestju igralca Antonia Banderasa pojavil Hamilton Khaki Navy Scuba.


Film je postavljen v leto 1969, zato izbira kvarčne ure ni ravno logična izbira, zgodovinsko gledano. Ampak, če vzamemo v obzir, da ta ura temelji na modelu iz 40. let prejšnjega stoletja, potem je jasno, da slogovno precej ustreza časovnici filma. Seveda bi lahko filmski rekviziter izbral sodobno mehansko različico ure Boulton, vendar le-ta ne bi sovpadala z glavnim igralcem. Poleg tega je kvarčna ura manjša in tanjša (27 mm širine, 41,5 mm dolžine in 7,8 mm debeline), kar tudi po svoje ustreza standardom takratnega obdobja.

Hamilton Boulton Quartz ima jekleno ohišje zlate barve, ki se stilsko ujema u rjavim usnjenim paščkom. Čeprav je njegova prezenca na zapestju za 21. stoletje nekoliko neobičajna, je odlična alternativa ikoničnim uram, kot sta Tank ali Reverso. Če se imate za neustrašnega arheologa ali pa vam je všeč Boultonov slog, lahko dodatne informacije o Hamiltonovi zapestni uri dobite v butikih pooblaščenega prodajalca Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button