NoviceUre

Hamilton predstavlja kolekcijo Jazzmaster Performer

Športen pridih elegantne linije Jazzmaster.

Hamilton je v zadnjem času precej priljubljen pri slovenski publiki. Razlog za to je dokaj preprost, saj švicarska manufaktura v izbložbe dostavlja zelo všečne časomere. Poleg markantnih vojaških in pilotskih ur, izstopa klasična linija Jazzmaster z odprtimi številčnicami. Ta bo odslej še bogatejša z novo vsestransko in dinamično (pod)kolekcijo Performer.

Nova kolekcija Jazzmaster Performer je na voljo v treh modelnih različicah in sicer kot 42-milimetrski kronograf in 38- ali 34-milimetrski avtomatik s tremi kazalci. Vsem različicam so skupne dinamične, a klasične linije ohišja, medtem ko je športno vrtenje poudarjeno s številčno luneto ter perforiranimi dirkalnimi paški, ki se ovijejo okoli zapestja.

Podrobneje si poglejmo modele. Kot že omenjeno se kronograf predstavlja v kovinskem ohišju premera 42 mm in debelino 15,22 mm. Zajeten kos nudi do 100 m vodotesnosti ter skozi safirni kristal na hrbtni strani ure ponuja vpogled na delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber H-31. Ta tiktaka s frekvenco 4 Hz in nudi do 60-ur rezerve energije navitja. Ravnotežna vzmet iz Nivacherona pa zagotavlja imunost na magnetna polja.

Številčnica v tricompax stilu spominja na mnoge markantne dirkalne časomere, datumsko okno pa je postavljeno na mesto 4:30. Seveda ne manjka lunimiscenca za boljšo branje časa v slabših svetlobnih pogojih. Na voljo so štirje izgledi kronografa in sicer kovinsko ohišje s kovinsko luneto v kombinaciji z modro številčnico ter modrim paščkom. Sledi črna številčnica s črno luneto in črnim paščkom ali jekleno zapestnico. Ena možnost pa je tudi PVD obdelano ohišje iz rožnatega zlata s črno luneto, belo številčnico ter črnim usnjenim pasom.

Še cene. Hamilton Jazzmaster Performer Automatic Chronograph 42mm se v kombinaciji z usnjenim paščkom ceni na 2.395 evrov in 2.475 evrov ob izbiri jeklene zapestnice. Cena rožnaetga PVD modela pa znaša 2.545 evrov.

Trikazalnik s premerom 38 mm uporablja iste osnovne prijeme kot kronograf, z nekaj razlikami. Lestvica tahimetra je nadomeščena z minutno luneto, popisano s številkami v korakih po 5. Zavoljo manjka funkcije kronografa in zmernejše velikostim je model očitno bolj klasičen in manj športen, poleg tega pa ima tanjši profil. Posledica tega je tudi uporaba drugega avtomatskega mehanizma. Kaliber H-10 je Hamiltonova različica znanega kalibra Powermatic 80, ki ponuja rezervo moči do 80 ur.

Na voljo so tri različice. Jekleni model z modro številčnico je opremljen s perforiranim paščkom iz telečjega usnja in stane 1.125 evrov. Naslednji jekleni model s črno številčnico je na voljo na jekleni zapestnici in je na prodaj za 1.195 evrov. Višek elegance ponuja različica PVD-jekla iz rožnatega zlata z belo številčnico in perforiranim paščkom iz telečjega usnja za 1.270 evrov.

Poslednja predstavljena različica Jazzmaster Performer je s 34 mm ohišjem najmanjša in vsebuje bolj ženstvene poudarke, zlasti različica z biserno številčnico ter satenastim paščkom.

Tako kot večja variacija trikazalnika, tudi te modele poganja avtomatski kaliber H-10. Na voljo so štiri variacije ročne ure, ki bo pretežno zaobjela damska zapestja. Model z modro številčnico je opremljen s paščkom iz perforiranega telečjega usnja in stane 1.125 evrov. Jeklena modela z modro in črno številčnico na jekleni zapestnici v maloprodaji staneta 1.195 evrov. Čaroben Jazzmaster Performer z biserno številčnico ter satenastim paščkom pa se ceni na 1.270 evrov.

Več informacij o novi kolekciji Hamilotn Jazzmaster Performer dobite v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Hamilton

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button