NoviceUre

Hamilton Khaki Pilot Pioneer

Hamilton predstavlja vintage linijo v dveh velikostih z dvema mehanizmoma.

Nekoč ameriška znamka Hamilton, zdaj v rokah skupine Swatch, se ponaša z bogato zgodovino vojaških ter pilotskih časomerov. Od leta 1918 je bilo ustvarjenih nešteto letalsko usmerjenih modelov in trenutna kolekcija se še vedno poklanja tej bogati dediščini.

Hamilton se je odločil razširiti to ponudbo ur v retro slogu z novo serijo modelov, ki navdih iščejo v simbolični Hamiltonovi žepni uri, modelu 23. Njeni zapestni reinkarnaciji sta novi Hamilton Khaki Pilot Pioneer 38 mm Automatic in 43 mm Hand-Wound, ali za vsak okus nekaj.

Osnova vseh treh ur je preprosta. Ohišje je vojaško brušeno, brez lesketanja, dodana je velika čebulna krona za lažje opravljanje, luneta je vrtljiva v obe smeri in premierno narejena iz kristala, ki nosi 60 minutno skalo, medtem ko številčnico pod antireflektivnim safirnim kristalom krasijo pregledne arabske številke in kazalci nad mat zrnato površino.

Večje ohišje s premerom 43 milimetrov je lahko narejeno iz jekla ali brona. Prav tako se večji model od manjšega razlikuje po odmaknjenem prikazu sekund ob 6. uri, kar gre pripisati mehanizmu ročnega navitja, kaliber ETA 6498-1, ki tiktaka s 2,5 Hz in nudi do 50 ur rezerve energije. Oba modela sta dobavljiva z rjavim usnjenim paščkom širine 20 milimetrov.

Manjši model s premerom 38 milimetrov si z večjima tehnično gledano deli vodotesnost do 100 metrov, dočim se razlikuje njegova osrednja postavitev kazalca sekund, zavoljo avtomatskega mehanizma, kaliber H10, ki premore shraniti do 80 ur rezerve navitja. Na ohišje je pritrjen rjav usnjen pašček, le da v tem primeru širina med ušesi oziroma paščka znaša 18 milimetrov.

Hamilton Khaki Pilot Pioneer si lahko ogledate in preizkusite v butikih Slowatch po Sloveniji. Cena manjšega modela s premerom ohišja 38 milimetrov in avtomatskim mehanizmom je nastavljena na 895 evrov. Večja, 43 milimetrska, navijača pa se cenita na 1.195 evrov v primeru kovinskega ohišja ter 1.345 evrov za bronasto ohišje.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button