NoviceUre

Hamilton Khaki Navy Scuba

Zeleni treatma za avtomatsko in kvarčno izvedbo Hamiltonovega potapljača.

Dostopno vstopnico v svet prestižnih švicarskih ur potapljaškega tipa ponuja zelo malo blagovnih znamk, in skoraj nobena jih ne ponuja po Hamiltonovih cenah okoli tisočaka. Urar z ameriškimi koreninami zdaj dodaja trenden odmerek zelene barve na modela Hamilton Khaki Navy Scuba Auto ter Hamilton Khaki Navy Scuba Quartz.

Ohišje novega Hamiltona Khaki Navy Scuba Auto v premer meri 43 mm in 13,85 mm v debelino, medtem ko je razmak med ušesi 22 mm. Oblika ohišja je tipična potapljaška, s ščitniki okoli navijalne krone (mimogrede, vodotesnost ocenjena na 300 m), safirnim kristalom s prevleko AR čez številčnico in enosmerno vrtljiva luneta z zelenim keramičnim vložkom. Številčnica ima temno zelen preliv z nanesenimi urnimi oznakami in notranjo 24-urno lestvico. Sekundni kazalec izstopa po svojem rdečem obrisu, vsi kazalci in markerji pa so obdelani s Super-LumiNova. Uro dopolnjuje zapestnica iz nerjavečega jekla z zložljivo zaponko.

Hamilton Khaki Navy Scuba Quartz ima ohišje premera 37 mm, ki v debelino meri le 10,77 mm ter ima ušesa v razmaku 18 mm. Zasnova ohišja je skoraj enaka, čeprav je vstavek lunete dvobarven črno-zelen aluminij. Ura oziroma ohišje nudi do 100 m vodotesnosti in obdano z zelenim tekstilnim NATO paščkom. Številčnica pri modelu Quartz je preprosto odeta v mat zeleno barvo, ki se ujema z zeleno barvo lunete, medtem ko za kontrast služijo beli kazalci in indikatorji ur ter minut.

Scuba Auto poganja Hamiltonov mehanizem, kaliber H-10, ki temelji na ETA C07.611. Ta avtomatski mehanizem se uporablja v celotni družini Swatch Group in je znan po počasnejši hitrosti delovanja in sicer 21.600 alternanc na uro, kar omogoča večjo 80-urno rezervo energije navitja. Blagovna znamka za kvarčni model Scuba Quartz ne navaja specifikacij, a več virov potrjuje, da gre za ETA F06.105. To je zlat kvarčni mehanizem s tremi dragulji, indikatorjem konca življenjske dobe in do 94-mesečno življenjsko dobo baterije. V obeh primerih dobite robusten švicarski mehanizem, ki vam ne bi smel delati preglavic.

Dobro je vedeti, da imate zdaj kar tri velikosti zelenih potapljaških časomerov Hamilton Khaki Navy (37 mm, 40 mm in 43 mm), od katerih dve nimata prikaza datuma. In še cene? Hamilton Khaki Navy Scuba Auto, z referenčno številko H82525160, stane 995 evrov, medtem ko cena Hamiltona Khaki Navy Scuba Quartz, z referenco H82241961, znaša 515 evrov. Oba modela sta na voljo za nakup na spletnem mestu proizvajalca in pooblaščenih prodajalcih.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button