NoviceUre

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic

Frogman kot pripomoček pomorskih rušilnih enot druge svetovne vojne.

Potapljaške ure velik del šarma skrivajo v tem, da so najboljši kompromis časomera za vsakodnevno uporabo, saj prestanejo številne dogodivščine kot tudi odrgnine. Novi Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic ni daleč od tega ideala.

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic je zajeten zapestni kos, kot se za ”bivšo” vojaško uro spodobi. Ohišje iz nerjavečega jekla v premer šteje 46 milimetrov in je na voljo v štirih referencah, izmed katerih najbolj izstopa črno-črna kombinacija, katere ohišje je obdelano s PVD oblogo.

Vse različice se ponašajo z odlično čitljivostjo, saj so indikatorji ur ter kazalci napolnjeni z luminiscenčnim materialom. Markantnost potapljaški uri dodata sekundni in minutni kazalec z oranžno obrobo ter robustna zaščita navijalne krone na desni strani. Zavoljo privijačene krone in kovinskega pokrova na hrbtni strani ohišja, je vodotesnost odmerjena na 300 globinskih metrov.

V ohišju se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber H-10, ki ga sestavljajo vzmeti Nivachron. Te so narejene iz zlitine na osnovi titana, zaradi česar vzeti Nivachron ne reagirajo na magnetna polja, hkrati pa nudijo večjo odpornost proti temperaturnim nihanjem, udarcem ter staranju. Čeprav mehanizem nima certifikata COSC, uporabniki poročajo o dobrih rezultatih natančnosti vzdrževanja časa +/-10 sekund na dan. Ob tem ne gre pozabiti, da mehanizem nudi velikodušnih 80 ur rezerve energije navitja.

Posebnost potapljaške ure je tudi valovit dizajn gumijastega paščka, ki je na voljo v kaki, črni ali zeleni barvi. Spominja na valovanje morja in spremlja oba modela z jeklenimi ohišji in model PVD s črno številčnico. V ponudbi je tudi različica z mat sivo luneto na zapestnici iz nerjavečega jekla. Novi Hamilton Khaki Navy Frogman vas bo stal vsaj 1.175 evrov, kolikor je potrebno odšteti za enega izmed treh jeklenih modelov, oziroma 1.275 evrov za različico s črnim PVD ohišjem.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button