NoviceUre

Hamilton Khaki Field Mechanical Bronze

Dostopna, vojaško navdihnjena ura, se vrača v bronasti zasnovi.

Hamilton je leta 2018 na trg poslal uro Khaki Field Mechanical, ki je kmalu postala uspešnica znamke, zavoljo odličnih proporcev, všečnega dizajna ter z zelo spodobne cene.

Sčasoma je model postal nekakšna pod znamka znamke Hamilton, z različnimi stili ter posodobljenim ročno navijalnim mehanizmom. Edicija za leto 2021 je predstavljena v trendovskem ohišju brona, ki v premer meri kompaktnih 38 milimetrov ter v višino 9,60 milimetra. Celota deluje precej nostalgično, saj so namreč vse bolj aktualne manjše dimenzije časomerov kot tudi zgodba, da se ura z leti stara in spreminja – oksidira.

Dobra stvar svežega Khakija je ta, da je njegova hrbtna stran narejena iz titana, kar je vsekakor dobrodošlo, saj se tako vaša koža ne bo navlekla vonja brona. Safirni kristal ščiti številčnico, ki je retro zasnovana z bež arabskimi številkami ter kazalci, kateri se s pomočjo Super-LumiNove svetijo v temi. Vodotesnost vojaške ure je odmerjena na 50 metrov.

V ohišju se nahaja dobro znani mehanizem ročnega navitja kaliber Hamilton H-50. Ta ima posodobljeno kinetično verigo ter znižano frekvenco na 3 Hz za zagotavljanje udobnih 80 ur rezerve navitja. Celotno podobo zapestne ure zaokrožuje rjav usnjeni NATO pašček z zaponko iz titana. Hamilton Khaki Field Mechanical v izvedbi Bronze je na voljo za 745 evrov, pobližje pa si ga lahko ogledate ter preizkusite v butikih Slowatch.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button