NoviceUre

Hamilton Khaki Field Automatic Chronograph

Vojaško ukrojeni kronograf s poznanimi hišnimi linijami družine Khaki.

Le malo urarjev lahko konkurira Hamiltonu v segmentu cenovno ugodnih vojaških ur. Blagovna znamka ima bogato zgodovino z ameriško vojsko, katera se je najbolj krojila med drugo svetovno vojno.

Klasične vojaške mehanske ročne ure so med najbolj priljubljenimi modeli znamke Hamilton, zato ne preseneča, da se zdaj obsežnemu portfelju pridružuje še novi avtomatski kronograf Khaki Field. Zapestna ura bo predvsem razveselila ljubitelje časomerov z večjim zapestjem, saj premer kovinskega ohišja, zaključenega s peskanjem za doseg mat učinka, meri 44 milimetrov, višina pa znaša 14,15 milimetra.

Številčnica je zaščitena s safirnim kristalom, prevlečenim z antireflektivnim premazom. Hrbtna stran ura se ponaša z vojaško gravuro, medtem ko privijačena krona omogoča do 100 metrov vodoodpornosti. Celoto dopolnjuje 22-milimetrski pašček vojaško zelene barve. Na številčnici najdemo klasične Khaki arabske številke, katere dopolnjujejo privzdignjeni trikotni indikatorji ur. Slednji so vključno s kazalci odeti v starinski učinek SuperLuminove.

Za pogon ure skrbi avtomatski mehanizem Hamilton H-21, ki bazira na ETA/Valjoux 7750. Deluje s 28.800 alternancami na uro, ima 25 draguljev ter omogoča do 60 ur rezerve energije navitja. Hamilton Khaki Field Automatic Chronograph je za ogled in preizkus na voljo v butikih Slowatch, cena primerka pa znaša 1.645 evrov.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button