NoviceUre

Hamilton Khaki Aviation Converter Air Zermatt

10. jubilej sodelovanja z gorsko helikoptersko enoto za reševanje.

Leta 1968 ustanovljeni Air Zermatt je transportna in reševalna enota v švicarskih Alpah. Podjetje že več kot 50 let izvaja reševanje z vršacev ter rešuje življenja planincev.

Z ekipo 75 pilotov, reševalcev, tehnikov in podpornega osebja, floto 11 helikopterjev in šolo za usposabljanje je Air Zermatt svetovna referenca na področju gorskega reševanja iz zraka.

Blagovna znamka znamka Hamilton že desetletje sodeluje z Air Zermattom. To partnerstvo je od leta 2011 rodilo več ur Air Zermatt x Hamilton v posebnih izdajah. Ob praznovanju teh desetih let sodelovanja je švicarski urar predstavil letalski kronograf v omejeni nakladi, ki temelji na nedavno predstavljeni zbirki Aviation Converter in črpa barvno teksturo iz logotipa reševalne enote.

Izstopajoči element časomera s premerom ohišja 44 milimetrov je zagotovo logaritmična rotirajoča luneta. ”Izumljena” v štiridesetih letih prejšnjega stoletja, omogoča pilotom, da so na pisti pred vzletom in tudi med letom seznanjeni s ključnimi informacijami oziroma dejavniki, kot so hitrost, razdalja, poraba goriva ali čas letenja.

Črno številčnico bogatita števca kronografa v ledeniško modri barvi, medtem ko ohišje obdaja črn usnjen pas z zakovicama logotipa Air Zermatt ter značilno zaponko v obliki črke H. V notranjosti se nahaja avtomatski mehanizem, katerega je mogoče ozreti skozi safirno steklo na zadnji strani ohišje. Premore do 60 ur rezerve energije, zapestna ura pa omogoča do 100 metrov potopa.

Hamilton Khaki Aviation Converter Air Zermatt limitirana izdaja v 988 primerkih z zanimivim pakiranjem po navdihu oddajnika lokacije v sili. Svoj primerek lahko po ceni 2.295 evrov naročite pri slovenskem zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button