NoviceUre

Hamilton Jazzmaster Face 2 Face III

Definicijo rotirajoče številčnice predstavlja Reverso. Ni edini, je pa najbolj prepoznaven. Nekateri se boste spomnili še Cartierjeve kreacije. Poskusov je bilo že veliko in Jazzmaster Face 2 Face III spet evolucijsko interpretira zamisel vrtljivega dizajna ohišja. Posledično ponuja obraza. Ena števičnica prikazuje čas in vključuje funkcije kronografa, druga pa tahimetrično skalo s pogledom na delovanje mehanizma.

Če časomer gledate od zgoraj, ne opazite nič sumljivega, kar bi izdalo njegovo posebnost. Jazzmaster Face 2 Face z urnim in minutnim kazalcem prikazuje čas preko indeksov, nameščenih ob robu skeletne številčnice medtem ko trije števci kronografa ob 12., 9. in 6. uri beležijo pretekle ure, minute in sekunde. Te prekrivajoče se podštevilčnice so nameščene nad datumsko kolesce in tvorijo tridimenzionalno strukturo.

Velikost kovinskega ohišja s premerom 44 mm in debelino kar 17,25 mm, nemara privzdigne kakšno obrv. Rotacija številčnice deluje zavoljo vpetja med 3. in 9., po katerem se razkrije ”druga” številčnica, na kateri se nahaja tahimetrična ter pulzometrična skala. Sredica ponuja pogled na samodejni kronografski mehanizem, kaliber H-41 (osnova Valjoux 7750), ki tiktaka pri 28.800 alternancah na uro (4 Hz) in nudi do 60 ur rezerve energije navitja. Novi Hamilton Jazzmaster Face 2 Face III, z referenčno številko H32876550, je omejena izdaja na 999 primerkov s priporočeno maloprodajno ceno 2.995 evrov.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button