NoviceUre

H. Moser & Cie. Heritage Bronze “Since 1828”

Zbirka Heritage, ki jo navdihuje Moserjeva žepna ura, je dobila bronasto prenovo.

S skoraj 200-letno urarsko dediščino so zbirko Moser Heritage iz leta 2018 navdihnile žepne ure, ki so bile v dvajsetih letih prejšnjega stoletja predelane v zapestne ure.

Najnovejša zapestna ura v zbirki je H. Moser & Cie. Heritage Bronze “Since 1828″, z bronastim ohišjem in novo antracitno številčnico, ki jo je manufaktura predstavila na dogodku Dubai Watch Week v Dubaju. Ura kot taka spominja na tiste davne predelane žepne ure.

To pomeni razmeroma preprosto, a zelo privlačno ohišje, veliko številčnico z odlično čitljivostjo, žičnata ”ušesa” oziroma nastavke za pas in veliko čebulasto krono. Ta izrazito primitiven videz sega v čas, ko so piloti spajkali ušesa (lug) na ohišja žepnih ur, da so jih nato s pasi privezali na zapestje.

Novi model Heritage Bronze “Since 1828” je na voljo v bronastem ohišju, kar glede na njegovo ime ni presenetljivo. Meri 42 mm v premer in 11,1 mm v višino, zaradi česar je precej velik, a še vedno zelo nosljiv. Hrbtni del ohišja je jeklen, da prepreči neželeno obarvanje kože zaradi brona.

H. Moser & Cie. je znan po svojih ustvarjalnih in hkrati odštekanih številčnicah in ta ni izjema. Heritage Bronze “Since 1828” ima antracitno dimljeno številčnico z logotipom znamke v cirilici. To je namig na izvor podjetja H. Moser & Cie., ko so njihove prvotne ure pogosto vsebovale takšen logotip. Na številčnici se ob robu nahaja minutna skala v beli barvi, velike arabske številke so narejene iz materiala Globolight, medtem ko so ure in minute prikazane z mečastima kazalcema, ki sta prevlečena s Super-LumiNovo.

Za pogon ure skrbi avtomatski hišni mehanizem kaliber HMC-200, ki ga je mogoče ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani. Mehanizem tiktaka s frekvenco 3 Hz oziroma z 21.600 alternancami na uro ter premore do 72 ur zaloge energije. Vseh 50 primerkov je opremljenih s tekstilnim paščkom ter bronasto zaponko, cena posameznega pa je postavljena na 18.800 evrov.

Rocco
foto: H. Moser & Cie.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button