NoviceUre

Grand Seiko SLGH017 “Night Birch”

Eden lepših reliefov številčnice.

Po velikem uspehu predhodnega modela SLGH005 “White Birch,” je SLGH017 “Night Birch” najnovejši dodatek zbirke Grand Seiko Evolution 9.

Predstavljena različica z ohišjem premera 40 mm vsebuje vse elemente kot njen nagrajeni ”beli” dvojček. Razlika med izdajama je črna barva reliefne številčnice ter uporaba titanove zlitine za izdelavo ohišja ter zapestnice.

Seveda ima SLGH017 »Night Birch« tudi enake mehanske specifikacije kot njegova bela in zelena Hi-Beat predhodnika, kar pomeni, da za pogon služi mehanizem kalibra 9SA5, ki je tanek (28,4 mm x 5,99 mm), učinkovit (80-urna rezerva moči) ter natančen (+5 do -3 sekunde na dan). Kaliber 9SA5, ki je bil prvič predstavljen leta 2020, se je v razvoju kalil kar 9 let. Za nameček so pri Grand Seiku na hrbtno stran ohišja namestili safirni kristal, skozi katerega je moč ozreti lepo končno obdelavo mehanizma, ki parira elegantni teksturi številčnice.

Grand Seiko SLGH017 “Night Birch” je že na voljo za prednaročilo prek spletne strani Grand Seiko, v butikih slovenskega zastopnika Sten Time pa ga lahko pričakuje konec tega poletja. Priporočena cena znaša 10.400 dolarjev, ki je v tem trenutku skoraj identičen evru.

Rocco
foto: Grand Seiko

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button