NoviceUre

Frederique Constant obeležuje 35. obletnico delovanja

V čast jubileju se predstavljata dve posebni izdaji Highlife Worldtimer.

Pred dobrimi desetimi leti je Frederique Constant s predstavitvijo Worldtimerja znižal vstopno ceno ”svetovnega prikazovalnika časa”, ki lahko prikazuje čas vseh 24 časovnih pasov zemeljske oble. S potrditvijo poslanstva znamke, ponuditi luksuz po dostojni ceni, so si številni turistični popotniki umislili takšno komplikacijo.

Najprej se je Worldtimer pojavil v družini Classic, a ob večjem povpraševanju ter želji po zapolnitvi segmenta vsakdanjih športnih ur, se je zaplet v letu 2020 znašel v liniji Highlife. V sklopu praznovanja 35- obletnice podjetja, so pri blagovni znamki pripravili dve posebni izdaji modela Highlife Worldtimer Manufacture – omejeno izdajo v 35 primerkih iz rožnatega zlata v kombinaciji z modro številčnico ter široko dostopno kovinsko različico z rjavo številčnico.

Ohišje sodaste oblike meri 41 mm v premer ter 12,9 v debelino. Sestavljajo ga polirane in brušene površine, vse nastavitve pa se opravljajo preko krone na desni strani, ki ob zatesnitvi nudi do 100 m vodotesnosti. Pri modelu iz rožnatega zlata je ta odmerjena na zgolj 30 m.

Petrolejsko modra številčnica znotraj ohišja iz rožnatega zlata ter čokoladno rjava številčnica modela iz nerjavečega jekla, imata vgravirane črte geografske dolžine in širine, ki nakazujejo obliko globusa. Ob robu so mesta 24 časovnih pasov zapisana v beli barvi, GMT -1 in +1 v rdeči barvi, čemur sledi dvotonska 24-urna skala prikaza dneva in noči, ki jo ob 6. uri prestreže datumski disk. Pri obeh modelih so uporabljeni indeksi obdelani z luminiscenco, prav tako urni in minutni kazalec v obliki meča. Osrednji sekundni kazalec je ročno poliran.

Vsi paščki oziroma zapestnice so opremljene z uporabniku prijaznim zamenljivim sistemom brez potrebe po orodju, zato lahko v nekaj sekundah zamenjate pašček. Model iz rožnatega zlata je opremljen z modrim paščkom iz aligatorjeve kože s končno obdelavo iz nubuka, k paketu pa je dodan še moder gumijasti pašček. Ura iz nerjavečega jekla je opremljena s 3-člensko jekleno zapestnico, kateri v kompletu pripada še čokoladno rjavi pašček iz aligatorjevega usnja ter gumijasti pašček.

Pod safirnim zadnjim delom ohišja je hišni kaliber FC-718. Ta avtomatski mehanizem bije s frekvenco 4 Hz in zagotavlja 38 ur rezerve energije, ko je popolnoma navit. Mehanizem je okrašen s krožnimi ženevskimi črtami, perlažo, modrimi vijaki ter velikim odprtim rotorjem zlate barve.

Zapestna ura Frederique Constant Highlife Worldtimer Manufacture iz rožnatega zlata je številčno omejena na 35 primerkov in je na voljo po ceni 25.995 evrov. Količinsko in cenovno širše dostopen pa je model Highlife Worldtimer Manufacture iz nerjavečega jekla, ki vas bo stal 4.295 evrov.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button