NoviceUre

Frederique Constant Highlife Edition Caron

Ko se srečata urarstvo in kulinarika.

Ni pogosto, da svet kulinarike vstopi v obzorja urarstva. Ko se to zgodi, stvari hitro postanejo okusne, saj sta tako urarstvo kot vrhunska kulinarika zelo strastni področji. Strast do prefinjenosti ter iskanja popolnosti v sestavinah, da se ura ali jed združita v popolni harmoniji.

V edinstvenem tristranskem sodelovanju je nizozemska ekipa Reijersen Jewellers sodelovala s kuharjem Alainom Caronom pri posebni izdaji Frederique Constant Highlife, imenovani Edition Caron.

Kreativni francoski pridih Alaina Carona na področju visoke kulinarike zdaj presega par mehanskih ur. Udeležba Reijersen Jewelers, ki je v lasti in upravljanju Adriaana Reijersena, ni presenetljiva, saj je že prej sodeloval s kuharskimi mojstri z Michelinovimi zvezdicami za svojo serijo ur ‘Collection des Cuisiniers’.

Frederique Constant Highlife Edition Caron je na voljo v dveh velikostih: 34 mm in 39 mm. Ob temu je ohišje v obliki sodčka pri obeh precej tanko z 9,8 mm, in je opremljeno s kupolastim safirnim steklom ter prozornim zadnjim delom ohišja. Končna obdelava je mešanica brušenih in poliranih ploskec, kot se pričakuje od luksuzne športne ure. Zaenkrat nič nenavadnega.

Kar izstopa je številčnica, katere teksura spominja na … no ja, stepeno smetano ali beljake. Kakor za koga. Zagotovo je vzorec, ki ima mat kremast zaključek v barvi šampanjca, avtentično kulinaričen. Limitirani Highlife žene avtomatski mehanizem, kaliber FC-303, ki temelji na zanesljivem in ​​zelo uporabnem Sellita SW-200 mehanizmu. Opremljen je z rotorjem zlate barve, ki vzmet navije za 38 ur rezervne energije delovanja.

Frederique Constant Highlife Edition Caron je omejena izdaja na 50 kosov za vsako velikost in prihaja v kompletu z integrirano zapestnico iz nerjavečega jekla. Poleg tega z uro dobite kaki gumijast pašček, ki ga lahko preprosto zamenjate zaradi vgrajenega sistema za enostavno menjavo paščkov. Ure so ekskluzivno na voljo po ceni 2.295 evrov za 34 mm različico ali 2.395 evrov za 39 mm različico in se prodajajo samo prek spletne strani EditionCaron.nl.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button