NoviceUre

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date

Časomer, ki potrjuje znamkino filozofijo dostopnega luksuza.

Leta 1994 je Frederique Constant lansiral model Heart Beat z razkritim ravnotežnim kolesom, čigar namen je bil poudariti prisotnost avtomatskega mehanizma. V portfelj klasičnih avtomatikov in zapletov z datumi ter luninih men, se pridružuje sveža izdaja Heart Beat Moonphase Date, ki prinaša zimzeleno modro barvo obstoječim srebrnim številčnicam.

Polirano ohišje iz nerjavečega jekla ima premer 40 mm, medtem ko v višino meri 10 mm. V skladu s tradicionalnim duhom kolekcije se ”debela” stopničasta luneta klasično oklepa modre številčnice z belimi rimskimi številkami, kazalci sloga Breguet in teksturiranimi predeli, ki simulirajo giljoše.

Namesto datumskega okna se Heart Beat Moonphase Date opira na sistem prikaza datuma s kazalcem, kateri s konico nakaže na eno izmed 31 številk ob skrajnem robu številčnice.

Avtomatski mehanizem, kaliber FC-335 (temelji na mehanizmu Sellita), je bil zasnovan s poudarkom na preprostosti in ga je mogoče videti skozi transparentno hrbtno stran ohišja. S krono se opravlja vse funkcije in sicer, prvi položaj je za navijanje mehanizma, drugi nastavitev datuma, tretji uskladitvi luninih men ter četrti za nastavitev časa. Mehanizem, ki deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro, zagotavlja rezervo navitja do 38 ur.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date, opremljen s temno modrim paščkom iz telečje kože in bež šivi, se v maloprodaji ceni na 1.750 evrov.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button