NoviceUre

Ford Thunderbird je novi član linije Breitling Top Time Classic

Poleg nove izdaje, se kolekcija ponaša z vstavljenim hišnim mehanizmom.

Breitling v letu 2023 bogati linijo Top Time, kronografov z avtomobilsko tematiko iz 60-ih let prejšnjega stoletja, z implementacijo hišnega kronografskega mehanizma ter izdajo reference v čast Fordu Thunderbird.

Vsaka ura predstavlja specifično povezavo z enim od štirih znamenitih ameriških klasičnih avtomobilov – Chevrolet Corvette (rdeča), Ford Thunderbird (bela), Shelby Cobra (modra) in Ford Mustang (zelena). Čeprav zapestne ure z letnico 2023 ostajajo estetsko podobne dosedanjim različicam Top Time, se je spremenila dimenzija jeklenega ohišja in sicer z 42 mm na 41 mm, medtem ko se v osrčju nahaja avtomatski kronografski mehanizem, kaliber Breitling B01 s 70-urno zalogo energije navitja, katerega delovanje je moč ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja.

Vse štiri izdaje so na voljo v konfiguraciji brez prikaza datuma na številčnici, modeli Mustang, Corvette in Thunderbird pa se ponašajo še s tretjo podštevilčnico, ki služi za 12-urno meritev časa. Po drugi strani pa se model Shelby Cobra naslanja le na dve podštevilčnici kronografa ter s tem omogoča do največ 30 minutni odčitek merjenja.

Kaj pa cene? Ne glede na izbor reference, se posamezni primerek linije Breitling Top Time Classic ceni na 7.550 evrov v kolikor uro sparite z usnjenim paščkom ter 7.950 evrov, če se odločite za jekleno zapestnico. Več informacij o razpoložljivosti zapestnih ur ter nakupu lahko dobite v butiku Slowatch 1991.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button