NoviceUre

Felipe Pikullik FP Klassik

Nemški urar Felipe Pikullik predstavlja svojo najnovejšo stvaritev FP Klassik.

Felipejeva zavezanost k ohranjanju dediščine tradicionalnih urarskih metod je razvidna iz tega klasičnega modela v ohišju velikosti 41 mm x 10,5 mm, v celoti ročno izdelane ure z uporabo ročno vodenih orodij ter strojev.

Linije ohišja so poudarjene z menjavanjem poliranih in satenasto brušenih površin. Krono krasi keramični vložek z logotipom FP. Medeninasta številčnica FP Klassik, ki jo ščiti safirno steklo, je na voljo v treh barvnih različicah – črni, modri in zeleni – ter ima matiran zaključek. Njena zrnata tekstura ustvarja prijeten kontrast s poliranimi kazalci ter apliciranimi indeksi.

Na hrbtni strani se skozi safirnni kristal vidi ročno navijalni mehanizem, kaliber ZBM1, ki temelji na mehanizmu ETA 6498. Pod Felipejevimi prsti je ročno skeletoniziran in dodelan s tehnikami izdelave ur Haute Horlogerie. Črni mostički, prevlečeni z rodijem so matirani, notranji koti pa skrbno poševno obdelani. Zobniki so prevlečeni z rožnatim zlatom, pozlačen petelin za ravnotežje pa je graviran.

Krona in koleščki za ročico prikazujejo tehniko snailing, medtem ko imajo kolesca za ure, minute in sekunde krožno zrnjenje. Za dopolnitev ploščic so vijaki skrbno zrcalno polirani. Kaliber ZBM1 deluje s frekvenco 2,5 Hz (18.000 alternanc na uro) in ponuja 46-urno rezervo energije navitja.

Ročno izdelan usnjen pas se ujema z barvo številčnice in je opremljen s hitrimi vzmetmi za enostavno zamenjavo. Širina ušes je 20 mm. Cena ure Felipe Pikullik FP Klassik znaša 6.500 evrov (brez DDV ali lokalnega davka na dodano vrednost) in vključuje 5-letno garancijo, ki se ob vsakem servisu podaljša za dodatnih 5 let.

Rocco
foto: Felipe Pikullik

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button