NoviceUre

F.P.Journe Chronographe FB

Spominski kos, ustvarjen za praznovanje dvajsetih let delovanja urarske znamke na Japonskem.

Klasični flyback kronograf je na voljo v ohišju iz poliranega titana 40 mm x 10,40 mm s krono in gumbi kronografa iz 6N zlata.

Srebrna številčnica, prevlečena z rutenijem, je poudarjena z giljoširano dekoracijo s kontrastno tahimetrsko lestvico in safirnimi števci (60-minutni števec kronografa pri 3. uri in tekoče sekunde pri 9. uri). Velik prikazovalnik datuma dopolnjuje prikaze pri 6. uri.

Novi mehanizem, kaliber 1518.2 s funkcijo flyback, izdelan v rožnatem zlatu, omogoča uporabniku takojšnjo ponastavitev in ponovni zagon kronografa. Funkciji za zagon in zaustavitev kronografa se aktivirata s potisnim gumbom ob 2. uri, mehanizem flyback pa s potisnim gumbom ob 4. uri. S pritiskom na povratni potisni gumb ustavite tekoče kronografsko merjenje časa, minutni in sekundni kazalec kronografa pa skočita nazaj na nič. Nova meritev se začne takoj, ko sprostite povratni potisnik.

Ta ročno navijalni kronografski mehanizem, sestavljen iz 245 komponent, deluje pri frekvenci 3 Hz (21.600 alternanc na uro) in ponuja do 80 ur rezerve energije navitja. Predstavljeni F.P.Journe Chronographe FB bo v kombinaciji z bordo aligatorjevim usnjenim paščkom, nameščenim na zložljivo zaponko iz zlata 6N, izdelan v omejeni seriji 200 kosov po ceni 90.000 evrov.

Rocco
foto: F.P.Journe

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button