NoviceUre

Edox SkyDiver Neptunian

Elegantna in cenovno dostopna potapljaška ura

Edox SkyDiver Neptunian poleg izgleda prepriča s svojimi specifikacijami, ki prevladajo številne dražje predstavnike segmenta. 1000 metrov globine Edox doseže po presenetljivo ugodni ceni.

Znamka Edox je bila ustanovljena leta 1884 v mestu Biel v Švici. V šestdesetih letih je predstavila več (pod)vodnih inovacij, vključno s priznano potapljaško uro Delfin s patentiranim kronskim sistemom. Ta dvojni vodotesni spoj je omogočil potop do 500 metrov v globino in tako postal hit za potapljače kot čolnarje.

SkyDiver Neptunian se zgleduje po modelu iz leta 1973, s tem da omogoča do trikrat globlje pustolovščine. Ohišje je narejeno iz nerjavečega jekla. Diagonala številčnice meri 44 mm, višina ohišja znaša 15,6 mm, 3 mm pa je debelo safirno steklo. Na voljo je tudi zlata PVD varianta. Vgrajena zaščita ščiti vijačno krono, ventil za izpust helija pa zagotavlja varno dekompresijo v primeru povišanega tlaka. Keramična luneta ima standardne oznake brez natančne lestvice (ali številk), masivna hrbtna stran pa vsebuje gravuro Neptuna, rimskega boga morja.

Številčnica ima indekse prevlečene s premazom Super-LumiNova X1, kateri prav tako pokriva urne in minutne kazalce. Tudi sekundna roka v obliki lizike vsebuje nanos lumna. Datumsko okno je postavljeno na 3. uro. Številčnica je na voljo v modri barvi s srebrnimi dodatki ter zlati različici PVD pa s črno številčnico in zlatimi poudarki. Čeprav nekoliko velik in težak časomer, je vsekakor idealen za vsakodnevno uporabo, kot za priložnostno pustolovščino. Neptunian je na voljo v kombinaciji s črnim gumiranim paščkom oziroma na jekleni zapestnici.

Uro poganja avtomatski Calibre 80, ki temelji na mehanizmu Sellita SW 200-1 (klon ETA 2824). Zaznamuje ga 25 draguljev, tiktaka pri 28.800 vrtljajih na uro (4 Hz) ter se pohvali z 38-urno rezervo moči. Povprečna natančnost je ocenjena na +/- 12 sekund na dan.

Edox SkyDiver Neptunian je na voljo za 1.250 evrov, kar je dobra ponudba za švicarsko potapljaško uro z možnostjo dosega 1.000 metrov globine. Ura je na voljo po vsem svetu, za več informacij obiščite spletno mesto Edox.

Rocco
foto: Edox

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button