NoviceUre

Edox Delfin Mecano 60th Anniversary Limited Edition

Pred šestdesetimi leti je švicarski Edox osupnil urarski svet s potapljaško "super uro" - Delfin.

Potapljaška ura odporna na udarce, s patentiranim sistemom dvojnih O-obročev in ojačanim ohišjem, odpornim na pritisk, se lahko brez skrbi potopi na osupljivih 200 m pod gladino. Edox Delfin je postavil novo merilo vodotesnosti s čemer je znamka oklicana kot “vodni prvak” švicarske urarske industrije.

To 60-letno zapuščino zdaj Edox obeležuje s spektakularno novo izdajo zapestne ure – Delfin Mecano 60th Anniversary Limited Edition. Osupljiva številčnica s svojo zasnovo rotorja, uteleša enakomerno, stalno gibanje v popolni harmoniji z natančnim mehanskim “motorjem”, ki poganja uro. Številčnico obdaja 12-stranska luneta z značilnim dizajnom, ki ga je Edox prvič predstavil na svojih urah leta 1973. Vsaka stran oziroma rob lunete predstavlja enourne indikatorje.

Delfin Mecano 60th Anniversary Limited Edition se ponaša s kovinskim ohišjem, prekritim s črnim nanosom (PVD), premera 43 mm. V njem se nahaja hišno predelan mehanizem Selita SW 200 z 42 urno zalogo energije. Njegovo delovanje je vidno tako skozi safirno steklo hrbtne strani, kot tudi skozi lopatice rotorja številčnice. Vsestranskost potapljaške ure dopolnjujejo luminiscenčni detajli na številčnici, vodotesnost z 200 m ter črn pašček iz kavčuka.

Edox Delfin Mecano 60th Anniversary Limited Edition je na voljo v omejeni nakladi 600 kosov, cena posameznega primerka pa znaša 1.650 evrov.

Rocco
foto: Edox

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button